Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Antalya'da Tur Midibüsü Devrildi

11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Geziden dönen tur midibüsünün Antalya-Korkuteli karayolunda devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan 20 turistten biri hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan 20 'si yabancı turist 22 kişi, Antalya 'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Yaralılar hastanelerdeki müdahalelerin ardın Anadolu Hastanesi'ne sevk edildi. Akdeniz Üniversite Hastanesi'nde tedavi altına alınan 64 yaşındaki Etter Rolf ise, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Anadolu Hastanesi'ne ilk etapta 11 yaralının getirildiğini belirten Anadolu Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Tekin, yaralıların genel olarak ciddi sorunları olmadığını söyledi.

İki hastanın kaburga kırıkları olduğu için yoğun bakıma alındıklarını belirten Tekin, “Yoğun bakımda iki hasta var. Onları kontrol amaçlı yatırıyoruz, çok ciddi sorunları yok. Çünkü pnömotoraks olabilir, yani göğüs boşluğunda hava olması durumu. Büyümesin yada büyürse hastaya ciddi sorun çıkarmasın, hemen takibe alabilelim diye yoğun bakıma yatırdık. Diğer yaralıların ciddi problemleri yok, kontrolleri, muayeneleri yapıldı. Servislere yatırıldı. Yaklaşık iki saat öncesinde de diğer hastanelerde tedavi alan, ilk müdahaleleri yapılan hastalardan 5 tanesi geldi. Şu an toplamda 16 hastamız var. Tamamı İsviçreli. İki tane hasta da bekliyoruz. Onların da değerlendirilmesini de yapacağız. Büyük problemli hastalarımız yok. Büyük bir kısmı yarın da taburcu ola bilir. Buna hekim arkadaşlarımız karar verecek” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki 3 yaralıdan Etter Rolf isimli turistin hayatını kaybettiğini söyleyen Tekin, diğer iki hastanın da Anadolu Hastanesi'ne sevk edileceğini belirtti.

Kaza sonrası iki yaralının Şifa Hastanesi'ne getirildiğini söyleyen Şifa Hastanesi Pratisyen Hekimi Veysel Gözüoğlu ise, yaralılardan birinin midibüs şoförü, diğerinin ise turist olduğunu söyledi.

Midibüs şoförünün genel vücut travması olduğunu belirten Gözüoğlu, “Araç sürücüsünde fazla olmamak üzere genel vücut ve sağ ayağında hafif bir travması vardı. Misafirde ise alın bölgesinde küçük bir kesiği vardı. Soluk almakta güçlük çekiyordu. Yapılan ilk müdahalenin ardından gerekli filmler çekildi. Hastada genel vücut travması olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine bütün hastanelerin tek bir hastanede toplaması ön görüldü.

Hastaların çoğunluğu Anadolu Hastanesinde olduğu için bizde hastamızı oraya transport ettik. Şoförün ise vücudunda ciddi travma olmadığı saptandı. Şu an hastanemizde müşahede altında kalıyor, bir kaç saat sonra kendisini de taburcu edeceğiz” dedi.

Öte yandan kazada yaralananların isimleri ise şöyle: 'Sylvia Bertha Bickel, Alexandra Dietiker, Ursula Johner, Max Bieler, Ursula Bieler, Marie Louise Chassot, Bruno Steiner, Heindrich Josef Gabriel, Elisabeth Gabriel, Ferdi Metzera, Heidi Metzera, Paul Welten, Etter Jacoueline, Rene Chaddot, Murielle Chassot, Türk rehber Nazim Demir, Ali Bilgiç. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı