Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tayland'da Bombalı Saldırılar

1 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Tayland’ın güneyinde Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı eyaletlerde bir dizi patlama yaşandığı bildirildi. Patlamalarda 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Ayrıca yaklaşık 70 kişinin de yaralandığı belirtildi. Tayland’daki patlamalardan 3’ü ülkenin güneyinde Yala eyaletinin başkenti Yala şehrinde yaşandı. Yala şehri valisi, yerel televizyonlara yaptığı açıklamada, öğlen vakti şehrin merkezi bölgesinde 3 patlama yaşandığını bildirdi. En çok kişinin olay yerine toplanan insanları hedef alan 3. bomba sonucu yaralandığı kaydedildi.

Bu arada Song Kha eyaletinin Hat Yai bölgesindeki bir otelde de patlama yaşandığı duyuruldu. Patlama ile ilgili daha fazla bilgi yok. Polis ayrıca Pattani eyaletinde de küçük bir lokantada da patlama yaşandığını açıkladı.

Tayland’ın güneyinde Malezya sınırındaki Yala, Narathivat ve Pattani eyaletlerinin nüfusunun çoğunluğu Müslümanlardan oluşuyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı