Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Katliamın Adı, Hocalı

24 Şubat 2012 Cuma günü yayınlandı Azerbaycan Büyükelçiliği'nin düzenlediği bir etkinlikle Hocalı Katliamı'nın 20.yıldönümü ABD'nin başkenti Washington'da anıldı.

Anma töreninde Azerbaycan'ın ABD Büyükelçisi Elin Süleymanov'un yanı sıra Türkiye ve Pakistan'dan askeri ataşeler, Azeri milletvekilleri ve ABD sivil toplumunun önde gelen temsilcileri hazır bulundu.

Anma töreninin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Süleymanov, 'Hocalı katliamı, bütün korkularıyla Ermenistan ve Azerbaycan halkları arasındaki sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Eğer bu sorunu çözmezsek ve Ermenistan ile Azerbaycan halkları ayrı kalırsa, Azerbaycan toplumunun Ermenistan ile alakalı tek bilgisi Hocalı'nın anısı olacaktır ' ifadelerini kullandı. Süleymanov, konuşmasında Azerbaycan ve Ermenistan halklarının trajedinin üstesinden gelebilecekleri konusundaumutlu olduğunu ve gelecekte etnik çatışma gibi bir ihtimal görmediğini de vurguladı.

Azeri milletvekili Asım Mollazade de 20 yıl önceki katliam için intikam değil, adalet istediklerini belirterek, 'Hocalı'yla alakalı en kötü şeylerden biri adaletin olmayışı, davaların açılmamış olması. Azeri halkı intikam istemiyor. Bizim barışa ve istikrara ihtiyacımız var. İntikam değil, adalet istiyoruz ' dedi.

Gecede yapılan konuşmaların ardından İmamyar Hasanov tarafından Dağlık-Karabağ bölgesinden geleneksel müzik çalındı.

Etkinliğin ardından İHA mikrofonlarına konuşan Büyükelçi Süleymanov, Hocalı katliamını gerçekleştirenlerin, Ermenistan halkı adına davrandıklarını belirttiklerini fakat Ermenistan halkına büyük zarar verdiklerini belirterek 'Komşu ülkemiz etnik nefrette, dışlamada ve etnik temizlikte gelecek olmadığını ne kadar çabuk fark ederse uzlaşmayı, bir araya gelmeyi ve birlikte çalışmayı o kadar çabuk sağlarız ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı