Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Oyak Güvenlik Davası

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı OYAK davasında savunmasını tamamlayan şirketin eski genel müdürü Orhan Çoban, kayıt cihazından görüntü kurtarma işleminin yapılmadığını öne sürdü.

Çoban, OYAK ile Ergenekon’un ilişkisini gösteren hiçbir belge bulunmadığını savundu. Davanın bugünkü duruşmasında Çoban savunmasını tamamladı. Danıştay’ın güvenliğinden sorumlu olmadıklarını kaydeden Çoban, olay sonrasında da kamera kayıtlarına ihtiyaç duyulmadığını söyledi.

Çoban, personel arasında telefonla yapılan görüşmelerdeki bilgi alışverişinin suç içerikli gibi gösterildiğini savundu. Kendisi aleyhine soruşturma kapsamında ifade veren emekli asker Zahit Engin’in ifadelerini de kabul etmeyen Çoban, “Engin çekirdekten yetişmiş bir istihbaratçı olarak Ergenekon örgütüne dair bir bilgi vermiş olmalı. Vermemiş ise tüm bu bilgileri gizlemiştir. O zaman şimdi hakkında gereği yapılmalıdır. Mutlaka tanık sıfatı ile mahkemeye gelmeli. Engin, Ergenekon yapılanması ile ilgili bilgi vermeli ve Danıştay saldırısını kimlerin desteklediğini anlatmasını mahkemeden talep ediyorum.” dedi.

Tüm faaliyetlerinin kayıt altında olduğunu belirten Çoban, Ergenekon ile OYAK’ın ilişkisini gösteren hiçbir belge de olmadığını ileri sürdü. Savunmasını tamamlayan Çoban beraatini istedi. Çoban’ın savunmasında aynı ifadeleri bir çok kez tekrarlaması nedeniyle Mahkeme Başkanı Ali Alçık, “Savunma hakkı kutsaldır. Bu nedenle sözünü kesmedim. Ancak süre kısıtlı. Aynı şeyi 25-30 kez tekrarladınız. Bu savunma hakkını kötüye kullanmaktır.” uyarısında bulundu.

Çapraz sorgusu yapılan Çoban’a Mahkeme Başkanı Alçık, “Olayın ardından elinizde bulunan hard diskleri neden 3.5 yıl adli makamlara vermediniz?” diye sordu. Çoban’ın , “İsteyen olmadı” cevabı üzerine Başkan Alçık, “Siz bu tür bulguları, sizden istenmeden vermiyor musunuz?” sorusunu sordu. Çoban bu soruya da, “Evet” cevabını verdi.

Mahkeme Başkanının, “Görüntülerin kayıtlı olduğu hard diski neden imha etmediniz?” şeklindeki sorusuna Çoban, “Danıştay saldırısına ilişkin davanın görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava sonuçlanınca başka yerlerde kullanabilirdik ancak kullanmayı unuttuk.” diye cevap verdi. Duruşma yarına ertelendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı