Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akil insanlar TRT Haber'de

5 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı İstanbul'daki Akil İnsanlar toplantısına katılmak üzere Başbakanlık ofisini gelen Yazar Abdurrahman Dilipak, “Umuyorum bölge halkları için umut teşkil ederiz. Umutsuz değilim ama bakalım ‘Mevlam neyler? Neylerse güzel eyler?" dedi.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorsunu cevaplayan Dilipak, şöyle konuştu:

“Ne olduğunu şimdi daha yeni öğreneceğim. Sadece terörün sona ermesi değil, barış çok daha kapsamlı ve daha derinlikli bir şey. Barış 'insanın vicdanı ile aklını barıştırmak’ demek. Hepimiz kendimizle, inancımızla, kültürümüzle barışabilecek miyiz? Önemli olan bu. Farklılıklarımıza rağmen barış içinde yaşabilecek miyiz? Daha da önemlisi içinde yaşadığımız toprakla, havayla, suyla barışabilecek miyiz? Tarihin yaşayan tanıklarıyız. Ümit ederim bu tanıklığımız sorumluluğumuz ile birlikte barışı mümkün kılar. Barışa ulaşabilirsek herkes için kazanç olacak. Bu barış sadece Türkiye halkları için değil, başka halklar için de baht kaynağı olmasını diliyorum. Umuyorum bölge halkları için umut teşkil ederiz. Umutsuz değilim ama bakalım 'Mevlam neyler? Neylerse güzel eyler?" diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı