Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yoksulluğun adı Somali

24 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Somali’nin emniyet ve askeri teşkilatını yeniden inşa etmek için Türkiye’den yardım alacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başkent Mogadişu’da Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından kabul edildi. Görüşmenin ardından Bozdağ ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Mahmud, Erdoğan’ın 2011’de gerçekleştirdiği Somali ziyaretini çığır açıcı olarak değerlendirdi. Mahmud, “Şimdi Somali’de bir tarih yazılıyor ve Türkiye halkı ile hükümeti bu tarihin yazılmasına faal olarak katılıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, “Somali’nin yardıma muhtaç olduğu bir zamanda, dünyanın Somali’yi unuttuğu bir zamanda Türkiye hükümeti ve halkı Somali’ye el uzattı. Sayın Başbakan Erdoğan’ın Somali’ye gerçekleştirdiği ziyaret tarih noktasından ezber bozan ve çığır açan bir hareket olmuştu. Şimdi Somali’de bir tarih yazılıyor ve Türkiye halkı ile hükümeti bu tarihin yazılmasına faal olarak katılıyorlar. Bu yüzden bugün birlikteyiz” diye konuştu.

Mahmud, Somali’nin emniyet ve askeri teşkilatını yeniden inşa etmek konusunda yardım almak için Türkiye hükümeti ile anlaşmaya vardıklarını da kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı