Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Prim borçlusu emekliye müjde Haberi 

3 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) sosyal güvenlik destek primi borcu bulunanlara kolaylıklar getirileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK’ya sosyal güvenlik destek primi borcu bulunanlara kolaylıklar getirilmesi konusunda bugün görüşülecek bir kanun tasarısıyla bu kapsamdaki emeklilerin borçlarının yeniden yapılandırılarak, 36 aya kadar taksitlendirilme imkanının getirileceğini ve TÜFE-ÜFE dışında gecikme faizinin uygulanmayacağını söyledi.

Bakan Çelik konuya ilişkin değerlendirmede bulunarak, emekli vatandaşların emekli olduktan sonra herhangi bir ticaret yapmaları halinde SGK’ya yüzde 15 oranında sosyal destek primi ödemeleri gerektiğini hatırlattı.

SGK’nın bir süredir yaptığı araştırmalarda vergi kaydı bulunan yaklaşık 600 bin emelinin zamanında sosyal güvenlik destek primi ödemediklerinin tespit edildiğini bildiren Çelik, “Zamanında ödenmeyen primlere gecikme zammı ve gecikme cezası uygulanması halinde ise bu durumda olan emeklilerimizin önemli oranda mağduriyet yaşayacağı görülmektedir” dedi.

Çelik, “Vatandaşımızın lehine birçok düzenlemenin yer aldığı ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan bir yasa tasarısı paketi hazırlanarak bu durumdaki emeklilerimizin borçlarını 36 aya kadar taksitlendirilme imkanı getiriliyor. Ayrıca bu durumdaki emeklilerin borçlarına TÜFE-ÜFE dışında herhangi bir gecikme faizi de uygulanmayacaktır. Emeklilerimiz kendilerine uygun bir şekilde borçlarını 36 aya kadar istediği vadede taksitlendirebilecektir” ifadesini kullandı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı