Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Humus ve Derae'de Çatışmalar Sürüyor

12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Suriye'de yaşananların iç savaş olduğunu belirterek, ' Suriye hükümeti ülkesini teslim etmeye kaşrı direnen cephede. Esad halkını öldürüyormuş bu bir yalan, bu bir oyun ' dedi. Zeybek, Türkiye'nin bu savaşa girmemesi gerektiğini de söyleyerek hükümete, ' Silkinin, kendinize gelin, oyuna geliyorsunuz ' çağrısında bulundu.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Suriye'de yaşananların iç savaş olduğunu belirterek, 'Suriye hükümeti ülkesini teslim etmeye kaşrı direnen cephede. Esad halkını öldürüyormuş bu bir yalan, bu bir oyun ' dedi. Zeybek, Türkiye'nin bu savaşa girmemesi gerektiğini söyleyeerek hükümete, 'Silkinin, kendinize gelin, oyuna geliyorsunuz ' çağrısında bulundu.

TV8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programına konuk olan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, hükümetin Suriye politikasını eleştirerek, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na uyarılarda bulundu.

'SURİYE 'NİN BAŞINDAKİ ADAM ŞU ANDA MAZLUM '

Suriye iktidarının ABD Başkanı Baracak Obama'nın buyruklarına, global kapitalizmin çıkarları doğrultusunda ülkesini teslim etmeye karşı direnen cephede olduğunu söyleyen Zeybek, 'Yani İran 'ın yanında. Dolayısıyla insanlığın başının belası olan bu kapitalist emperyalizme karşı direnenlerin safhında olmaktır insalık, Müslümanlık. Müslümana bu yakışır. Zalimle birlikte olup da mazlumu zalim ilan ederek mazluma karşı seferberlik ilan etmek değildir müslümanlık ' şeklinde konuştu.

Namık Kemal Zeybek, Beşar Esad'ı kast ederek, 'Suriye 'nin başındaki adam şu anda mazlum. Global kapitalizmin, şeytanın yalanlarına inanmayın ' dedi.

'ESAD HALKINI ÖLDÜRÜYORMUŞ BU BİR YALAN, BU BİR OYUN '

'Bizim televizyonlarda 'Esad halkını öldürüyor' diyor. Hangi başkan durup dururken halkını öldürür? Böyle bir şey yok, bu bir yalan ' ifadelerini kullanan Zeybek, 'Bu yalanı bizim Sayın Başbakanımız da Dışişleri Bakanımız da tekrar tekrar söylüyor. Çünkü Obama böyle istiyor. Ben hükümeti uyarıyorum; uyanın, gelmeyin bu oyunlara. Eğer siz bu oyuna gelip de Türkiye'nin alsa girmemesi gereken bir savaşa, bir kirli, çıkar savaşına alet olup da bizim insanlarımızı, bizim askerleirmizi Suriye'ye sokar ve insanlarımızın sebepsiz yere başkalarının çıkarı uğruna ölmesine sebep olursanız, o insanlarımıza yazık olur ama size de yazık olur . Çnkü bunun hesabı burada da sorulur ahirette de mutlaka sorulur, eğer inancınız varsa ' diye konuştu.

'BU OYUNA GELMEYİN '

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, 'Bu oyuna gelmeyin ' çağrısını yineleyen DP Lideri, 'Silkinin, kendinize gelin, oyuna geliyorsunuz ' uyarısında bulundu.

'BU SAVAŞA ASLA GİRİLMEMELİ '

'Eğer bu süreç böyle devam ederse Suriye'yle savaş, İran'la savaş demek ' diyen Zeybek, 'Bu savaşa asla girilmemeli. Suriye 'de olan Suriye hükümetinin halkını öldürmesi değildir, iç savaştır, yanlıştır. Türkiye'nin yapması gereken şudur; ben başbakan olsam şunu yapardım, Suriye Şam'da Irak devlet başkanını, İran cumhurbaşkanını toplardım o muhaliflerin lideri olan kimler varsa onları da toplardım, gelin şu işi birlikte çözelim derdim. Bu bizim meselemiz, ne işi var Obama'nın ' dedi. BEYAZ GAZETE


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı