Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cumhurbaşkanı Gül Tunus'ta

8 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Tunus'a geldi.

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki'nin davetlisi olarak özel uçak ANA ile Tunus'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Tunuslu meslektaşı Munsif Merzuki, Tunus Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer ve Başbakan Hammadi Cibali devlet töreniyle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül'e Tunus ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Tunuslu mevkidaşı Merzuki ile yapacağı görüşmelerde; ikili ilişkilerin durumu ele alınacak, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Tunus Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer ve Başbakan Hammadi Cibali'yi de kabul edecek olan ve Ulusal Kurucu Meclis'e hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Gül'ün, Tunus'un en köklü eğitim kurumlarından Sadıki Koleji'nde de incelemelerde bulunması ve öğrencilerle sohbet toplantı yapması bekleniyor.

Tunus halkının özgürlük, onur, adalet ve demokrasi talebiyle gerçekleştirdiği 14 Ocak Yasemin Devrimi ertesinde Türkiye'den Tunus'a Cumhurbaşkanı seviyesinde yapılan bu en üst düzey ziyaret münasebetiyle, Türkiye'nin Tunus'taki demokratik dönüşüm sürecine verdiği güçlü destek teyit edilecek. İki ülke arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarından beslenen ilişkiler, tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek ve işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesi imkanları ayrıntılı şekilde ele alınacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı