Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Önemli Ziyaretler Öncesi Çarpıcı Açıklamalar

7 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki’nin resmi davetlisi olarak Tunus'a gidiyor.

İkili ilişkilerin ele alınacağı görüşmelerde bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak. Ziyarette Cumhurbaşkanı Gül, Tunus Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer ve Başbakan Hammadi Cibali 'yi de kabul edip, Ulusal Kurucu Meclis 'e hitap edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, Tunus Cumhurbaşkanı Sayın Munsif Merzuki 'nin davetine icabetle, 7-9 Mart 2012 tarihlerinde Tunus 'a resmi ziyarette bulunacaklardır. Başkent Tunus 'ta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Merzuki arasında yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerimizin durumu ele alınacak, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Tunus Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer ve Başbakan Hammadi Cibali 'yi de kabul edecekler, ayrıca Ulusal Kurucu Meclis 'e hitap edeceklerdir. ' denildi.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret çerçevesinde, Tunus 'un en köklü eğitim kurumlarından Sadıki Koleji 'nde de incelemelerde bulunacak, öğrencilerle bir sohbet toplantısına katılacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: 'Tunus halkının özgürlük, onur, adalet ve demokrasi talebiyle gerçekleştirdiği 14 Ocak Yasemin Devrimi ertesinde Türkiye 'den Tunus 'a cumhurbaşkanı seviyesinde yapılacak bu en üst düzey ziyaret münasebetiyle, Türkiye 'nin Tunus 'taki demokratik dönüşüm sürecine verdiği güçlü destek teyit edilecek, iki ülke arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarından beslenen ilişkiler bütün boyutlarıyla gözden geçirilecek ve işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesi imkanları ayrıntılı şekilde ele alınacaktır. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı