Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Balyoz Darbe Planı Davası

6 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Delillerin değerlendirilmesi aşamasına geçilen ''Balyoz Planı'' davasında, 5-7 Mart 2003 tarihinde 1.Ordu Komutanlığında düzenlenen plan seminerine ait ses kayıtları dinlenildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tanıkların dinlenilmesinin tamamlanmasından sonra, ilk olarak dava konusu seminerin başlangıç kısmına ait ses kaydının yer aldığı 1 saat 20 dakikalık CD dinletildi.

Bu sırada söz alan bazı sanık avukatları, her delilin ardından beyanda bulunmak istediler. Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken de, davada 365 sanığın yargılandığını hatırlatarak, ''Her sanığa ve her avukata tek tek delillerin ardından söz hakkı verirsek işin içinden çıkamayız. Tüm deliller dinlenildikten sonra herkese söz hakkı vereceğiz'' dedi.

1. Ordu Komutanlığında yapılan seminere ait ses kaydının dinletilmesi sırasında, seminerde kullanılan slaytlar da perdeye yansıtıldı. Tutuklu sanıklardan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın açılış konuşmasını yaptığı seminerin ses kaydında, Olasılığı En Yüksek Tehlikeli Senaryo'nun bulunduğu bölümler de yer aldı. Kayıtta, aralarında hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un da bulunduğu bazı komutanların seminerde yaptıkları sunumlar da bulunuyor. Duruşma yarına ertelendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı