Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

KKTC'ye can suyu Haberi 

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu kabul etti.

Küçük, Türkiye'den KKTC'ye verilecek su ile Kıbrıs Türk tarafının atağa geçeceğini söyledi.

Başbakan İrsen Küçük, bugünün tarihi bir gün olduğuna işaret ederek, yarım asırlık özlemin, bugünkü temel atma töreniyle son bulacağını söyledi.

Su projesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin katkıları için teşekkür eden Küçük, projenin 5 aşamalı olduğunu ve hiçbir finansal sorunu olmadığını anlattı.“Proje Kıbrıs’ı ayağa kaldıracak.” diyen Küçük, gelecek suyu "barış suyu", projeyi; "asrın projesi" olarak gördüklerini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının su projesinden çok yönlü fayda göreceğine işaret eden Başbakan İrsen Küçük, kaliteli içme suyuna kavuşulacağını dile getirdi. Küçük, tarım sahalarının ve orman alanlarının artmasına katkı sağlayacağını, bu sebeple her yönüyle önemli olduğunu vurguladı.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Kıbrıs’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, proje hakkında Küçük'ü bilgilendirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı