Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Webit 2012 başladı

11 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Hangi işi yaparsanız yapın, bilişime ihtiyacınız var. Bilişim olmadan, verimliliği artıramazsınız, zamanı etkin kullanamazsınız, üretim miktarını artıramazsınız'' dedi.

Yıldırım, uluslararası dijital, teknoloji ve girişimcilik ekosistemi etkinliği Webit Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin, bilişim alanında dünyanın en büyük markalarının üst yöneticilerinin bir araya getirdiğini, 7 ayrı oturumda farklı farklı konuların ele alınacağını, bilişimin küresel durumu ve gelecek yıllardaki gelişmelerin değerlendirileceğini kaydetti.

Bu organizasyonun İstanbul'da yapılmasının bir rastlantı olmadığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''Dünyanın bilişimde gelişimi, bilişimin kavşak noktası ve yayılma alanı da İstanbul'dadır. Bu organizasyonu İstanbul'da yapma fikri çok akıllıca. Burada konuşulacak konular, bir daha ki Webit Kongresi için büyük bir hazırlığı beraberinde getirecek. Türkiye, Son 10 yılda yarım asrın kat edeceği yolu kat etmiştir. Türkiye, gelişmiş dünya ile birlikte, online ülke olmayı başarmıştır ama bu bizim için yeterli bir hedef değildir. Bizim bundan Sonraki hedefimiz bir yandan iletişim alt yapısını daha da güçlendirmek ama bundan daha önemlisi bölgesel iş birliklerini arttırarak sayısal uçurumu başlangıçta ülkeler, ondan Sonra bölgeler, Sonra da küresel anlamda azaltmak, hatta ideal olan küresel uçurumu ortadan kaldırmaktır. Bunun için buna benzer küresel nitelikteki organizasyonlar çok önemli. dünya bilişim sektörünü yöneten yöneticiler, oyuncular bir araya geliyor ve bilişimle gelecek düşüncesiyle insanlık için ne yapabileceğini araştırıyor.''

Kongrenin, interaktif bir organizasyon olduğunu anlatan Yıldırım, ''Aynı çarşamba pazarı gibi olmuş. Böylelikle uygulamalı bir toplantıyı da gerçekleştirmiş oluyoruz'' dedi.

-''Akıl teri daha fazla para kazandıracak''-

Bakan Yıldırım, eskiden bilişimin çok bilenlerin, artık bilişimin herkesin işi olduğunu belirterek, ''Bilişim olmadan hayat devam etmiyor. Bunun için ucu açık o kadar çok iş var ki... Hangi işi yaparsanız yapın, bilişime ihtiyacınız var. Bilişim olmadan, verimliliği arttıramazsınız, zamanı etkin kullanamazsınız, üretim miktarını arttıramazsınız. İyi bir planlama, verimli üretim, katma değerli hizmetler, ancak bilişimle olur. Bundan Sonra akıl teri daha fazla para kazandıracak'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, kongrede kurulan standları ziyaret etti.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı