Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na Çelenk Konuldu

31 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında, Kocaeli Valiliği Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen tören sırasında, bazı partililer, siyasi partilerin çelenklerinin konulmasının neden engellendiğini sorarak, tepki gösterdi.

İşçi Partisi ve DSP Kocaeli il başkanlıkları, tören bittikten sonra Atatürk anıtına çelenklerini bıraktı.Düzenlenen törene; Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, AK Parti ve CHP Milletvekilleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı'nın çelenkleri konuldu. Törenin sona ermesinin hemen ardından İşçi Partisi (İP) İl Başkanı Neval Sagdıç, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın yanına giderek, Atatürk anıtına siyasi partilerin çelenklerinin konulmasının neden engellendiğini sordu. Sağdıç, "Neden kaldırıldı, ben bayramı kutlamak istiyorum. Burada cevabını verin bana." diyerek, Vali Topaca'ya tepki gösterdi. Topaca, bu konunda ayak üstü açıklama yapılmasının doğru olmadığını belirterek Neval Sağdıç'ı makama davet etti.Sağdıç makama gitmeyi reddederek bulunduğu yerde açıklama istedi. Topaca, Sağdıç'a tepki göstererek, "Devlet işi sokak ortasında ve ayakta bağırarak olmaz. Buyrun valilik makamına, geçelim orada açıklayayım." ifadelerini kullandı.

DSP VE İP AYRI ÇELENK KOYDU
İşçi Partisi ve DSP Kocaeli il başkanlıkları, tören bittikten sonra Atatürk anıtına çelenklerini bıraktı. DSP Kocaeli İl Başkanı Serhan Gürpınar, yaptığı açıklamada, açıklanan yönetmelik gereği siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin her yıl yapılan rutin uygulama olarak resmi bayramlarda çelenk sunma etkinliğinin yasaklandığını hatırlattı. Gürpınar, şunları kaydetti: "Biz bu etkinliğin yasaklanmasının anlamını ve mantığını anlayamıyoruz. Bize bunun mantığını ve gerekçesini açıklamaları lazım. Bir yasa, bir yönetmelik yapılıyorsa, bunlar halkın, milletin talepleri doğrultusunda yapılır. Halkımız, milletimiz buraya çelenk koymamayı talep etmiyor. Tam tersi burada biz DSP olarak Kocaeli halkının belli bir kitlesini ve belli bir örgütünü temsilen bu yasaklamalara karşı çıktığımızı, yazılı yasaklamalarla Cumhuriyet'in temel değerlerinin çiğnenemeyeceğini, bu durumlarda biz kendimizi ortaya koyacağımızı bugün burada gösterdik. Bundan sonra da göstereceğiz."

DOĞU KIŞLA'DAKİ TÖREN
Valilik önündeki törenin ardından Doğu Kışla mevkiinde de tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, askeri araca binerek bayramı kutladı. Kurmay Albay Orhan Aksoy'un günün anlamını belirten konuşmasının ardından tören geçişi yapıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı