Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Putin ve Merkel Suriye'yi Konuştu

2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Suriye'de hiçbir tarafı desteklemiyoruz, desteklediğimiz tek taraf Annan Planıdır.

Rusya hiçbir zaman sivil bir çatışmada kullanılabilecek silah tedariki yapmaz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin’de bir araya geldi. Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından askeri törenle karşılandı. Liderler daha donra görüşmeye geçtiler. Liderlerin görüşmesinde başta Suriye konusu olmak üzere ikili ilişkiler ve güncel konuları ele aldıkları öğrenildi.

Görüşme sonrası Putin ile ortak basın toplantısı düzenleyen Merkel, Annan Planının siyasi çözümün başlangıcı olabileceğini ve uluslararası toplumun bütün çabasını, gücünü ve enerjisini bu yönde kullanması gerektiğini belirtti.

Almanya ve Rusya’nın Suriye’deki siyasi çözümünde ortaklaştığını belirten Merkel, geçen hafta sonu aralarında çocukların da bulunduğu 108 kişinin ölümüyle sonuçlanan Hule kasabası katliamını hatırlatarak “ Ülkedeki insanlar ve hakları çok kötü bir durum içinde” dedi.

Suriye’deki durum hakkında siyasi çözümden başka bir tarafa kaymaması için iki ülke arasındaki çözüm arayışı ortaklığına katıldığını belirten Putin ise, “Suriye’de gelişmekte olan bir iç savaşın işaretlerini görüyoruz. Bu son derece tehlikeli bir durum. Ülkedeki bu durumu çözmek ve siyasi yollardan çözüme ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Suriye’de siyasi bir çözüm bulmak aslında bizim görüşmemizin temelini oluşturan nedendi. Genel manada bu durumun siyasi yollarla çözüleceğine inanıyoruz. Suriye'de hiçbir tarafı desteklemiyoruz, desteklediğimiz tek taraf Annan Planıdır. Rusya hiçbir zaman sivil bir çatışmada kullanılabilecek silah tedariki yapmaz” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı