Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

24 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları tanıtım toplantısı Sapphire’de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) Başkanı Dr. Ali Ursavaş, 135 ülkenin katılacağı olimpiyatların 30 Mayıs-14 Haziran tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

Sapphire 360 Seyir Terası’nda düzenlenen “10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları” tanıtım toplantısına TÜRKÇEDER Başkanı Dr. Ali Ursavaş, Başkan Yardımcısı Tuncay Öztürk, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Medya Koordinatörü Halit Soylu ve olimpiyatlarda yarışacak bazı öğrenciler katıldı.

Program Türkçe Olimpiyatları Tanıtım Filmi’nin izletilmesiyle başladı.

Toplantıda konuşan TÜRKÇEDER Başkanı Dr. Ali Ursavaş, bu yıl 10’ncusu düzenlenecek olimpiyatların 30 Mayıs -14 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bilgisini verdi. Olimpiyatlarda 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılacağı yarışmalar yapılacağını belirten Ursavaş, 41 ayrı şehirde gerçekleştirilecek programlardan sonra İstanbul’da yapılacak veda töreniyle sona ereceğini söyledi.

Öğrencilerin özel gösteriler hazırladıklarını belirten Dr. Ali Ursavaş, “Gösteriler 65 ayrı sahnede izleyicileriyle buluşacak. Türkçe Olimpiyatları’nın daha önce ‘Sevgi dili Türkçe,’, ‘Aynı Dili Konuşuyoruz’, ‘Gelin Tanış Olalım’ sloganlarını kullanan Türkçe Olimpiyatları’nın bu seneki sloganının ‘İnsanlık El Ele” olarak belirlendi” dedi.

Türkçe Olimpiyatları’nda şarkı, şiir, halk oyunları, genel kültür, güzel konuşma, özel beceri gibi 20 ayrı yarışma dalı bulunduğunu ifade eden Ursavaş, “Kıyasıya geçen yarışmalarda öğrencilerin gayretlerini, ülkemizin çok değerli bilim adamları ve sanatçılardan oluşan jüriler değerlendirecektir. Ödüller de aynı şekilde sanatçılarımız ve devlet büyüklerimiz tarafından kendilerine takdim edilecektir” diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye’nin doğru ve etkin tanıtımına önemli katkı yaptığını bildiren TÜRKÇEDER Başkanı Dr. Ali Ursavaş, Türkçe Olimpiyatları’na halkın ilgisi ve teveccühünün de üst düzeyde olduğunu aktardı. Ursavaş, “Milletimiz gerek gösterileri izleyerek, gerek ülke tanıtım standlarını ziyaret ederek, gerekse öğrencileri evlerinde misafir ederek, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı sarsılmaz kalıcı dostluklar kurmaktadırlar” dedi.

Türkçe Olimpiyatları’nda en büyük payın yurt dışında açılan ve Türkiye’nin gururu Türk Okulları’na ait olduğunu vurgulayan Ursavaş, “Bu okullardan binlerce öğrenciye evresel insani değerler çizgisinde, en güzel şekilde eğitim veren ve sevgiyle Türkçe’yi öğreten öğretmenlerimizi fedakar çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Bu fikir işçileri için, bu eğitim gönüllüleri için desteklerini esirgemeyen Aziz milletimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Şüphesiz her işin başarısı onun topluma mal olmasıyla doğru orantılıdır” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Türkçe Olimpiyatları Medya Koordinatörü Halit Soylu Türkçe Olimpiyatları organizasyonu ve takvimi hakkında detaylı bilgi verdi.

30 Mayıs - 14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na, 5 kıtada, 135 ülkeden, bin 500 öğrenci katılacak. Her sene farklı bir sloganla dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajı veren Türkçe Olimpiyatları’nın bu seneki teması, “İnsanlık için el ele, Bayram o bayram olur” olarak belirlendi. Dünyanın dört bir tarafından gelerek Olimpiyatlarda hünerlerini sergileyecek öğrenciler, şarkı, şiir, halk oyunları, genel kültür, güzel konuşma ve özel beceri gibi 20 ayrı kategoride yarışacak. 3 BÜYÜK İLDE TÜRKÇE OLİMPİYATLARI SERGİSİ 17 ülke 62 öğrenci ile başlayan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın tarihi sürecini anlatan fotoğraf sergileri İstanbul, Ankara ve İzmir’de sergilenecek. 10 yıllık Uluslararası Türkçe Olimpiyatları serüveninden akıllarda kalan, usta ellerin objektiflerinden çıkan 300 fotoğraf İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havaalanı Dış Hatlar Terminalleri’nde beğeniye sunulacak.

Her sene Ankara Altınpark’ta yapılan ve yüzbinlerce insanı ağırlayan Kültür Şöleni bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilecek. Olimpiyatların 10. yılında 135 ülkenin katılacağı şölenler 1,2,3 Haziran tarihlerinde Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak. Kültür Şöleni’nde her ülke kendi kültürünü, kıyafetini, yemeğini, müziğini tanıtma fırsatı bulacak.

Her yıl siyaset, sanat, spor, ekonomi ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı kapanış töreni bu yıl Türkiye’nin en yeni ve modern stadı olarak görülen TT Arena Stadyumu’nda yapılacak. Türkçe Olimpiyatları’nın şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en görkemli kapanış töreni olması planlanan programda, bütün sahanın zemini sahne olarak kullanılacak. Programda 290 kişilik dünya çocukları gösteri ekibi, özel ışık ve projeksiyon teknikleriyle desteklenen görsel şölen sunacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı