Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye-Kamerun ilişkileri

27 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya onuruna yemek verdi.

Biya ve Çiçek, TBMM Tören Salonu'ndaki yemek öncesinde bir süre görüştü. Görüşmenin ardından verilen yemekte konuşma yapan Çiçek, Türkiye ile Kamerun arasındaki dostluk ilişkisinin Biya'nın ziyaretiyle daha da güçleneceğini söyledi.

"Bunun için imkan ve fırsat var" diyen Çiçek, Kamerun'un en kısa zamanda Ankara'da bir büyükelçilik açmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin Afrika ülkelerine büyük önem verdiğine dikkati çeken Çiçek, Kamerun'un da Türkiye'nin çok büyük önem verdiği ülkelerden biri olduğunu ve ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Çiçek, Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle olan ticaretinin 19 milyar doların üzerine çıktığını, ancak bunun potansiyeli yansıtmadığını ifade etti.

Türkiye'nin Kamerun'a her alanda yardıma hazır olduğunu dile getiren Çiçek, sözlerini "Yaşasın Kamerun Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türk-Kamerun dostluğu" şeklinde tamamladı.

Kamerun Cumhurbaşkanı Biya ise, gördükleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ettikten sonra ülkesinin de Türkiye gibi ilişkileri daha ileriye taşımak istediğini vurguladı.

"Ziyaretimiz, köklü bir geçmişe sahip ülkenize bir saygı ziyareti" diye konuşan Biya, Türkiye'nin son yıllarda her alanda büyük ilerleme kaydettiğini, Kamerun'un yakın zamanda liman, yol ve tarım gibi projelerle başlattığı gelişme hamlesinde Türkiye'yi diğer dost ülkeler gibi yanlarında görmek istediklerini söyledi.

Biya, "Türkiye gibi dost ülkelerinde de desteğiyle, yardımlarıyla Kamerun'u gelecek 20 yılda büyük bir ülke haline getirmek istiyoruz" dedi.

Yemeğe, Galatasaray ve Trabzonspor'un eski futbolcusu Kamerunlu Rigobert Song da katıldı.

Muhabir: Tuğrul Çam

Yayıncı: Sefa Salantur


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı