Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rehine kurtarma operasyonu

14 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı Somali’de 2009’dan beri rehin tutulan Denis Allex’i kurtarmak için yapılan başarısız operasyonda bir Fransız askeri hayatını kaybetti.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Paris’te gazetecilere yaptığı açıklamada, bir askerin de kaybolduğu belirtti.

Somali’de hükümete karşı mücadele veren Eş-Şebab’a göre Fransız istihbaratı DGSE’ye ajanlık yapan Allex, operasyon yapılan yerde değildi. Drian ise Allex’in rehin düştüğünde öldürüldüğünü ifade etti.

Fransız askeri kaynaklarının verdiği bilgilere göre, dün gece Bulo Marer kasasına giren komandolar ile Eş-Şebab militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Somali’deki operasyon, Fransa’nın Mali’de isyancılara saldırmasının hemen ardından gerçekleşti. Somali’de kısa süre önce Shebelle bölgesinde Fransız askerleri ile Şebab militanları arasında çıkan çatışmada, 2 Fransız ile 17 militan hayatını kaybetmişti. Eş-Şebab’tan operasyondan sonra yaptığı açıklamada, kendi kayıpları hakkında bilgi vermezken bir çok Fransız’ın öldürüldüğünü iddia etti. Şebab ayrıca, yaralı Fransızları güvenlik sağlandıktan sonra medyaya göstereceğini duyurdu. Çatışmaların görgü tanıkları basına yaptıkları açıklamada, çapraz ateş arasında kalan 4 sivilin de hayatını kaybettiğini anlattı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı