Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tayvan Büyükelçisi Erciş'te

23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C.H.Chen ve eşi, Van'ın Erciş ilçesinde geçen yıl kurulan Tayvan köyünü ikinci kez ziyaret etti. Depremzede ailelerle sohbet eden büyükelçi ve eşi, getirdikleri giyim ve kırtasiye malzemelerini depremzede çocuklara iletilmek üzere yetkilere teslim etti.



Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C.H.Chen ile eşi Maria Peng, önce Erciş Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Vekili Nurettin Marufoğlu ile görüştü. Daha sonra, Kışla Mahallesi'nde geçen yıl kurulan Tayvan köyüne geçen Büyükelçi ile eşi, depremzede aileleri tek tek kaldıkları konteynırlarda ziyaret etti. Şaduman Çiftçiler İsimli depremzedeye misafir olan Büyükelçisi James C.H.Chen ile eşi, burada aile ile samimi bir diyalog kurdular. Şaduman Çiftçiler, Büyükelçi ile eşini Erciş'te görmekten mutlulukduyduğunu söyledi.

Depremde kızı ile damadını kaybettiğini anlatan Çiftçiler, "Sizler en zor günümüzde yanımızdaydınız. Bu bizim için her şeydir. Evladımı ve gelinimi kaybetmiştim. Konteynır almak için başvuruda bulunduk. Yetkililer bizi Tayvan evlerine yerleştirdi. Burayı sizler yaptığınız. Yardımlarınızdan ötürü bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Sık sık Tayvan Büyükelçisi James C. H. Chen'in eşi Maria Peng'in elini tutan Şaduman Çiftçiler, ziyaretin sonunda misafirlerini kapıya kadar uğurladı. Büyükelçi ile eşi, buradan Burhan Yardımcı isimli depremzedeyeye konuk oldu. Burada ikram edilen çayı içen James C.H.Chen ve eşi, daha sonra ilçeden ayrıldı

Öte yandan, büyükelçi ve eşi, getirdikleri giyim ve kırtasiye malzemelerini depremzede çocuklara iletilmek üzere yetkilere teslim etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı