Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sivas için yeni soruşturma

29 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Sivas Adliyesi tarafından yürütülen 'CMK 250.madde' kapsamındaki soruşturma ve davaların, Malatya Adliyesi'ne bağlanmasının ardından, Erzurum Özel Yetkili Savcılığı'nın Sivas olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturma dosyası, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı.

Soruşturmada terör örgütünün provokatif eylemlerine ilişkin iddialar araştırılacak. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK)'nun kararıyla Sivas Adliyesi tarafından yürütülen 'CMK 250. madde' kapsamındaki soruşturma ve davalar Malatya Adliyesi'ne bağlanmıştı. Karar üzerine daha önce Sivas'ın bağlı bulunduğu Erzurum Adliyesi CMK 250. maddeyle görevli birimde bulunan, içinde Sivas olayları dosyasının da bulunduğu 150 soruşturma dosyası Malatya'ya gönderildi. Pazartesi günü Malatya’ya Erzurum Özel Yetkili Başsavcılığı'ndan gelen klasörleri de ekleyen savcılık, soruşturma kapsamında örgüt bağlantısı da dâhil olmak üzere, olaya adı karışan kişileri araştırıyor. 2009 yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran bir gizli tanığın ifadeleri üzerine Erzurum’da açılan soruşturmada PKK terör örgütü izine rastlanmıştı. Savcılık, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara karışanlar arasında Piran (kod) A. A. Küçük Müslüm kod adlı E. Y., Cudi kod adlı S.K. ve Med kod adlı M.Ş. isimli PKK üyesi 4 kişinin olduğunu tespit etmiş, şahısların hayatta olmadığı belirlenmişti. 4 kişinin tamamının PKK’nın üst düzey bir ismiyle irtibatlı olduğu ortaya çıkmış, söz konusu örgüt yöneticisinin Sivas’ta Alevi ve Sünni kesime yönelik çapraz eylemlerin organizatörü olduğu iddia edilmişti. Bununla birlikte olayda ihmal iddialarının da araştırıldığı soruşturmada, zaman aşımı süresinin bulunmadığı öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı