Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk tır şoförlerine saldırı

24 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Suriye’de uğradığı saldırı sonucu yaralanan Türk şoför Suphi Ezer’in kullandığı TIR, bu gün Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi.

Açılan ateş sonucu delik deşik olan TIR'a 66 kurşunun isabet ettiği belirlendi. Suriye’deki kriz bir yılı aşkın bir süreyi geride bırakırken ülkedeki kargaşa da devam ediyor. Ordunun operasyonları devam ederken sınırı geçerek Türkiye’ye gelenlerin sayısı 17 bine dayandı. Suriye'deki krizden en çok yük taşıyan Türk TIR şoförleri etkilendi. Son olarak uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Suphi Ezer'in Gaziantep’te tedavisi sürerken, Ezer’in kullandığı TIR bugün Türkiye’ye getirildi.

12 Mart'ta uğradığı saldırıyı ağır yaralı olarak atlatan Suphi Ezer'in kullandığı TIR'ı Suriye'den alan Yasin Ezer Taşımacılık Şirketi yetkililerinden Mehmet Ezer, TIR'ın Ürdün'den sebze getirirken sınıra 15 kilometre kala saldırıya uğradığını söyledi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'na bir çekici ile getirilen TIR'ın delik deşik olduğu görüldü.

Yaylım ateşi ile taranan TIR'a 66 kurşun isabet ettiği belirlenirken özellikle şoförün olduğu kısımdaki kurşunlardan 3 tanesinin isabet etmesi sonucu şoför Suphi Ezer ağır yaralanmıştı. Yaralı Ezer’in kardeşi Cuma Ezer, olayın 12 Mart tarihinde olduğunu ifade ederek, “Kardeşim buradan sebze götürdü. Oradan da gelirken İdlib Eteri mıntıkasında Esed askerlerinin uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Toplam araba ve dorseye 66 kurşun isabet etmiş. Kurşunlar ön camdan girip arkadaki dorseye isabet etmiş. Kardeşime 3 kurşun isabet etmiş bunların biri karaciğerine isabet etmiş. Kardeşim şu an Gaziantep’te özel bir hastanede tedavi görüyor. Hayati tehlikeyi atlattı. Buradaki sınır kapısının kapanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı