Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Bozuk gıda üreten ve satan teşhir edilecek''

24 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AA Haber Akademisi'nde gazeteci adaylarına ''Siz modern insanın, modern bireyin gözü, kulağı, aslında enformasyonunun önemli bir kaynağı ve aynı zamanda vicdanısınız'' diyerek seslendi.

AA Editör Masası'nın konuğu olan ve AA'nın yurt dışı temsilcileri, bölge müdürleriyle Ankara'da görev yapan birim editörlerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Eker, daha sonra AA Haber Akademisi'ni ziyaret ederek gazeteci adaylarına bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, ''Merhaba arkadaşlar, bir az önce Sayın Genel Müdürümüz Kemal Öztürk Bey, bana çok güzel bir müjde verdi. Bir akademi oluşturduklarını ve burada genç gazetecilerin eğitim gördüğünü söyledi'' diyerek başladı.

Bundan çok memnun olduğunu ifade eden Eker, ''Hepinizin üniversite mezunu olduğunu öğrendim. Bu da çok önemli bir bilgiydi benim için. Siz, modern insanın, modern bireyin gözü, kulağı, aslında enformasyonunun önemli bir kaynağı ve aynı zamanda vicdanısınız'' diye konuştu.

Vicdanın önemine işaret eden Eker, ''Tüm insanların ortak varlık bilinci, eşitlik, adalet, merhamet hepsi aslında bunun içerisinde, vicdan kelimesi çok güzel bir kelime'' dedi.

Eker, habercilerin de sadece kendi bakış açıları ve kendi değer yargılarıyla değil, herkesin içinde yer aldığı varlık aleminin adalet kodlarıyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Medya sektörünün bilgi ve teknoloji kullandığını dile getiren Eker, sektörde eğitim gerektiğini kaydetti.

Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sonuç itibariyle artık küreselleşen dünyada ne oluyor, ne bitiyor, gelişmeler ne yönde, hepimizi etkileyen kuşatan bir ortak kültürün kodları sizlerin aracılığıyla teşekkül ediyor. Bunun için yaptığınız iş çok önemli. Bunu ne kadar iyi yaparsanız, bunu ne kadar doğru yaparsınız, donanımınız ne kadar iyi olursa insanlığa katkısı da bu kadar fazla olur, iyi olur.''

Bakanlığının Yayın Dairesi ve Tarım Televizyonu olduğunu anlatan Eker, televizyonun 24 saat yayın yaptığını, stüdyolarının bulunduğunu belirtti.

Eker, ''İletişim fakültesi mezunlarından çok aldım. Tarım Bakanlığı'na ben ilk defa sosyolog aldım. Çünkü biz tarımı kültür olarak tarif ediyoruz. Tarım kültürdür'' dedi.

Bakan Eker, konuşmasının sonunda gazeteci adaylarına başarılar diledi. Akademi öğrencilerinin Bakan Eker'e çiçek sunmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı