Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye! Meslektaşımızı geri ver

5 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı Türkiye Haber Kameramanları Derneği üyesi bir grup gazeteci, Suriye'de tutuklu bulunan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Filistinli Başar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için Suriye Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

Suriye 'nin İstanbul Konsolosluğu önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık yüz kişilik gazeteci ve kaçırılan gazetecilerin yakınları, bir süre alkışlar eşliğinde Suriye’yi protesto etti. “Suriye meslektaşlarımızı geri ver”, “Cüneyt ve Başar'ı serbest bırakın” ve “Terörist değil gazeteci” yazılı pankartlar açan grup üyeleri, Ünal ile Kadumi'nin fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıdı. Ünal'ın eşi Nuran Ünal ile Kadumi'nin eşi Arzu Fehmi Kadumi, gazetecilerin yakınları ve medya mensuplarının bulunduğu grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Habercilerin meslek hayatları boyunca olayları izlerken tarafsız olmayı ilke edindikleri ve bu ilkelerinden asla taviz vermediklerinin belirtildiği açıklamada, “Cüneyt Ünal ve Başar Fehmi Kadumi bir terörist değil, gerçek gazetecilerdir. Suriye'deki tutuklu habercilerin bir an önce serbest bırakılması için dünyadaki tüm basın kuruluşlarını, siyasileri ve konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz” denildi.Basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada duygusal anlar yaşayan Ünal'ın eşi Nuran Ünal ise gazeteci kimliği taşıyan herkesin Cüneyt Ünal'a sahip çıkmasını isteyerek, eşi için bütün adımların atılmasını söyledi.

Ünal, “Eşimin bir an önce yuvasına, çocuğuna geri dönmesini istiyorum.” dedi.

Filistinli gazeteci Kadumi'nin eşi Arzu Fehmi Kadumi ise çocuklarının her gün babalarını sorduğunu söyledi.

Kadumi, “Ben bu desteğin her gün artarak devam etmesini istiyorum. Türkiye'nin kamuoyu zaten yoğun. Ancak bu desteğinizin çoğalmasını diliyorum. Destekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde “Cüneyt'i bize ver”, “Başar'ı bize ver” sloganları atan grup üyeleri, ellerindeki pankartları ve dövizleri konsolosluğun bulunduğu binanın önüne bıraktı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı