Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Katliamın 25. yıldönümü

17 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin tarafından, Süleymaniye şehrinin Halepçe ilçesinde kimyasal silah kullanılarak 5 bin kişinin katledildiği facianın görgü tanıkları, o gün yaşananları anlattı.

Cihan Haber Ajansı 'na (Cihan'a) konuşan Halepçe katliamı görgü tanıkları, yaşadıkları o dramı hala unutamadıklarını ifade etti.

Katliamda sağ olarak kurtulmayı başaran Ekrem Mahmud isimli şahıs, bombardımandan nasıl kurtulduklarını hala anlayamadıklarını söyledi.

Mahmud, 'Biz dayımlara yemeğe davetliydik. Ancak yoğun bir bombardıman başlayınca, yemeği bırakıp dayımların evinin altında bulunan sığınağa koştuk. Kimyasal gaz kullanıldığını tahmin eden büyüklerimiz herkesin eline ıslak bir bez parçası verdi. Ağzımızı burnumuzu onunla kapamaya çalıştık ve sığınaktan çıkıp aracımıza koştuk. Benim önümde yürüyen kuzenlerimden biri yere yığıldı. Kardeşlerim onu taşımak istedi. Ancak olmadı ve eğer onla oyalansaydık biz de onun gibi ölecektik. Onun için hareket ettik ve hızla uzaklaştık. ' dedi.

Çok acı günler geçirdik O günün acısını hala unutamadığını söyleyen Soyba Hanim isimli bayan ise, ' Olaydan Sonar kaçtık ve izimizi kaybettirdik. Tek başıma kimsesiz Tahran'da tam 3 ay yaşadım. Çocuklarımın başına ne geldiğinden 3 ay haberim olmadı. Döndüğümde çocuklarımı kaybettiğimi öğrendim. Çok aradım ama en Son küçük oğlumun cesedini bulabildim. Çok ağır acı günlerdi, her sene olayın yıl dönümünde haftalarca evimden dışarıya adım atamıyorum ' dedi.

TÜM AİLEMİ KAYBETTİM

Osman Mustafa isimli Halepçe 'li ise ' Bende gazdan etkilendim ve bayılmışım, ancak çok yoğun gazın bulunduğu yerde olmadığım için 24 saat Sonra ayıkmışım. Eşimi de alarak İran 'a kaçtım. Ne yazık ki döndüğümde 5 'i erkek ve 2 'si kız kardeşimi, anne ve babamı, 2 yengemi ve 1 yeğenimin hayatını kaybettiğini öğrendim.” ifadesini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı