Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aileler Habur'da

13 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerin aileleri Habur Sınır Kapısı'na gelmeye başladı.

Kaçırılan Şanlıurfalı er Reşat Çeçan'ın annesi Fatma, babası Cemal Çeçan, oğullarını teslim almak için Şırnak'ın Silopi ilçesinin Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na geldi. Baba Cemal Çeçan, oğluna kavuşmak için sabırsızlandığını belirterek, "Bir oğlum askerdi. Bir oğlum da dağdadır. Bu barış sürecine destek veriyorum. Artık barış olsun 33 yıldır savaş oluyor. Bu savaş Sona ermesini istiyorum. Ben bütün siyasi örgütlere sesleniyorum. Bu savaşı bitirsinler. Bu savaşta bütün insanlar ölüyor. Dağdaki de bizim evladımız, askerimiz de, polisimiz de bizim evladımızdır. Oğlumuzu buraya getirecekler. Ama eve ne zaman götüreceğiz bilemiyorum. Oğluma kavuşmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Kürtçe konuşan anne Fatma Çecan ise, "Barış istiyoruz. Annelerin yüreği artık yanmasın. Barışı sağlayanlardan Allah razı olsun. Bu süreçte içimiz rahatladı. Çünkü kardeş kardeşi vuruyordu. Umarım bu Son bulur. Bir daha böyle acılar yaşanmasını asla istemiyorum, barışı sağlayanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

Habur Sınır Kapısı'nda kaçırılan kamu görevlilerin ailelerinin konaklaması için alan tahsis edildiği öğrenildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı