Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gizli Belge Ortaya Çıktı

7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili soruşturmada, helikopter enkazının düştüğü gün bulunduğu ancak bunun gizlendiği bilgisine ulaşıldı.

BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü gün bulunduğunu gösteren belgeyle ilgili Zaman'ın dün manşetten duyurduğu haber, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, belgenin Malatya Savcılığı'na ulaştığı bilgisinin kendilerine de geldiğini vurguladı. Medya kuruluşlarının temsilcilerine bilgi veren Destici, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düştüğü gün bulunduğu iddiasını doğrulayan bazı belgeleri kendilerinin de daha önce Cumhurbaşkanı'na sunduklarının altını çizdi.

Savcılığın konuyu açıklığa kavuşturmasını beklediklerini vurguladı. Destici, kazanın üzerine gittikçe birtakım çevrelerden uyarılar aldıklarını da ilk kez gündeme getirdi. Destici, 'Özellikle emekli askerler uyarı mahiyetinde, 'Neden bu kadar üzerine düşüyorsunuz? Bu bir kaza, altında bir şey aramayın.' diyorlar.'' ifadelerini kullandı. BBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptıkları konuşmaları da önemli bulduklarını dile getirdi. Ordunun ihtilal mantığından kurtarılması ve uzaklaştırılması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu: 'Bu kapsamda Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı'mızın Harp Akademileri'nde yaptığı konuşma demokrasi ve TSK'nın demokrasiye bağlılığı açısından Son derece olumludur. Sivil yönetimler askere yön verecek ki, asker görevini layıkıyla bilsin ve yapsın. '

Mustafa Destici, 12 Eylül davasına da temas etti. Darbecilerin vatana ihanetten yargılanmasını isterken, 'Darbeyi vatana ihanet olarak görüyoruz. Darbe olduğu zaman ülke 20-30 yıl geriye gidiyor, bunun faturasını millet ödemek zorunda kalıyor. Darbe millete karşı yapıldığı için vatana ihanet suçu işlenmektedir. ' şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı