Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Çirkin Kral' 74 Yaşında

2 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Sanatçı Yılmaz Güney'in anısına, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılan ''Yılmaz'ın Yolu Sergisi'', 22 Mayıs'a kadar ziyarete açık kalacak.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'in katkılarıyla hazırlanan sergi, sanatçının ilk kez sergilenen özel eşyaları, kendi el yazılı orijinal senaryoları, aşk mektupları, özel resimleri ve filmlerden aldığı ödüllerden oluşturuldu.

Türk Sinemasının ''çirkin kralı'' Yılmaz Güney'in gizli kalmış yönlerini açığa çıkaracak aşk mektupları, aile hayatını yansıtan çok özel fotoğrafları ile Paris'teki cenazesinde çekilen ve ilk kez sergilenen fotoğraflarının da bulunduğu sergide, Yılmaz'ın Cannes Film Festivali'nde kazandığı ''Altın Palmiye Ödülü'', Locarno Film Festivali'nden aldığı ''Altın Leopar Ödülü'', 7 altın portakal, 9 altın koza, işçi sendikaları ödülü, yabancı film festivalleri ödülleri de görülebiliyor

Güney'in cezaevinde yaptığı yağlıboya tablosu, evlilik cüzdanı, diplomaları, gözlüğü ve daktilosu ile Cannes Film Festivali'nde ''Altın Palmiye Ödülü''nü aldığında giydiği kıyafeti ile ''Duvar'' filmini çekerken giydiği mavi montunun da yer aldığı sergide, sanatçı Ara Güler'in objektifinden 7 kare özel fotoğraf ve Güney'in eşi Fatoş Güney'e yazdığı mektupların orijinalleri de sergileniyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı