Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dolmabahçe'den Çankaya'ya

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Yüksek Askeri Şura üyelerine bugün verdiği öğle yemeğinde, Osmanlı Sarayı için özel üretilen ve bazı parçalarında Sultan 2. Mahmud’un tuğrası bulunan sofra takımları kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği öğle yemeğinde Osmanlı Sarayı için özel üretilen sofra takımı kullanıldı. Bazı parçaların Sultan 2. Mahmud’un (1785 - 1839) tuğrasını taşıyor. Çiçek, üzüm ve salkım motifleriyle bezenmiş olan takımın şamdanlarına iki müzisyen figürü, ortadaki jardeniyere ise dört yeniçeri figürü yerleştirilmiş. ‘Odiot, France’ markalı takım, Atatürk döneminde Dolmabahçe Sarayı’ndan Çankaya Köşkü’ne nakledilmiş ve pek çok önemli davette kullanılmış.

Yakın zamana kadar depolarda bakımsız şekilde tutulan sofra takımı, konservasyon ve restorasyon işlemlerinin ardından, yıllar sonra ilk kez kullanıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı