Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'li İnce'de ağır eleştiri

20 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Türkiye’de genelkurmay başkanının ‘terörist’ suçlamasıyla sanık olduğunu belirten CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, “Bu ülkede at izi it izine karışmıştır” dedi.

Muharrem İnce, partisinin Bandırma ilçe teşkilatı tarafından organize edilen dayanışma gecesine katıldı.

İnce, yemek öncesi şehir merkezinde bulunan esnafı gezerek görüştü. Esnaf gezisi sonrasında dayanışma gecesine iştirak eden İnce, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşması esnasında ses sistemindeki arızayla ilgili İnce, “Benim sesimi AK Parti kesemedi siz hiç kesemezsiniz" diyerek görevlilere seslendi.

Yerel seçimlerle ilgili konuşan İnce, dedikoduların partiye zarar vermemesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti’yi eleştiren İnce, son yıllarda kumar oyunlarında artışın olduğuna dikkat çekerek, “Önceden yılbaşı bileti, milli piyango bileti, spot toto vardı. Ayrıca haftanın 2 günü at yarışları oynanırdı. Bakın şans topunu kim buldu? İddiayı, spor lotoyu kim buldu? Beygirler 2 gün koşuyordu, şimdi haftanın 7 günü koşuyor. Kumar oyunları 4 kat arttı” dedi.

İnce, "Başbakan bir konuşmasında Irak’taki Amerikan askerlerinin memleketlerine sağ salim dönebilmeleri için ediyorum demişti. İşte AK Parti ile bizim aramızda bir fark daha ortaya çıktı. Erdoğan Amerikan askerleri için dua ediyor, oysa biz camilere gittiğimiz de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehitlerimiz için dua ediyoruz. Bunlara deseler ki, ‘siz bu reis cumhuriyeti yıkacaksanız ama önce Kabe’yi yıkmanız lazım deseler, bunlar kabul ederler” dedi.

Meclis TV’nin kapatılması sebebiyle parlamentonun gergin olduğuna dikkat çeken İnce, temel yasa süreçlerinin sulandırıldığını iddia etti. 100 maddelik kanunun 4 bölüm halinde yapıldığını kaydeden İnce, “Maddeler üzerinde konuşamıyorsunuz. Meclis açıkken, KHK çıkartılıyor” şeklinde konuştu.

AK Parti milletvekillerinin özgür olamadığını söyleyen İnce, “Özgür iradeli milletvekili değiller. Başbakanın istediği kanunu çıkartmak için 24 saat çalışıyorlar. Meclis, gücünü halktan alan değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın emir erleri pozisyonunda. Meclisin durumu bu. Büyükşehir yasası ile ilgili önce sandıktan almak istediler. Olmayınca savcı ile almak istediler. Soruşturmalar açtılar, müfettişler gönderdiler. Savcı ile olmayınca şimdi kanunla almak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“AT İZİ İT İZİYLE KARIŞTI”
Türkiye’de genelkurmay başkanının ‘terörist’ sıfatıyla yargılandığını söyleyen İnce, “Meclisin gündeminde bütçe görüşmeleri var. Ama gazetelerde gizli tanıklar var. Genelkurmay başkanı ‘terörist’ suçlamasıyla sanık. Şemdin Sakık ise bu ülkede gizli tanık. O davada 44 gizli tanık var. Bir tanesi 14 yaşındaki kıza tecavüzden 30 yıl ceza almış. Bunların kaç tanesinin PKK’lı olduğunu bilmiyoruz. Yani bu ülkede at izi it izine karışmıştır” dedi.

İnce, Başbakan Erdoğan’ın bütçe harcamalarında kısıtlamaya gidilmesi açıklamalarını da, “Başbakanın 2002’de 1 tane uçağı vardı. Şimdi ise 7 tane uçağı var. Obama’nın bile 1 tane uçağı var” şeklinde değerlendirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı