Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kosova karıştı

24 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog müzakerelerini protesto eden Vetevendosje Hareketi'nin başkent Priştine’de düzenlediği gösteride protestocular ile polis arasında çatışma çıktı.

Olaylarda 10'u polis, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu toplam 32 kişi yaralanırken, 22 protestocu gözaltına alındı. Vetevendosje Hareketi, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ile Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç’in hafta sonunda Brüksel'de gerçekleştirdiği görüşmeyi protesto etmek amacıyla başkentte bir gösteri düzenledi.

Yaklaşık bin polisin Meclis ve Başbakanlık binaları önünde etten duvar ördüğü gösteride konuşan Vetevendosje Hareketi lideri Albin Kurti, Başbakan Thaçi’nin Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç ile diyalog konusunda uzlaşma sağlamasını Kosova’ya yapılan ihanet olarak niteledi. Başbakan Thaçi’yi Kosova’yı satmakla itham eden Kurti, Kosovalıların bu vatan için verdikleri şehitleri unutmadıklarını söyledi.

Albin Kurti, “Başbakan Thaçi kendi adına Brüksel’de Sırbistan ile müzakere yapabilir, Kosova ve Kosovalıların adına diyalog konusunda karar veremez” dedi

Konuşmaların ardından protestocuların Kosova Meclisi ve Başbakanlık binalarına girmeye çalışması üzerine polis, göstericilere biber gazı ve coplarla müdahale etti. Göstericiler, "Arnavutluk ile birleşmeye evet, Sırbistan ile pazarlığa hayır" sloganları attı.

Göstericiler daha sonra oturma eylemi düzenledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı