Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'ye tezkere çıkışı

9 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataköy Arıtma Tesisi açılış töreninde konuştu.

Başbakan Suriye yönetimi ve CHP'nin 'tezkere' eleştirisine sert çıktı: Sen her an savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Eğer hazır değilsen, devlet değilsin...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi açılışında konuştu. Suriye'de yaşananlara değinen Erdoğan CHP'ye de tepki gösterdi. Başbakan, CHP'nin Suriye'den gelen top mermisi sonrası 3'ü çocuk 5 kişinin şehit olduğu olayda Esed'in yanında yer aldığını belirtti. Erdoğan 'Tezkere niye geçti?' sorularına sert çıktı: 'Savaş olur mu olmaz mı?' Sen orayı geç. Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Eğer değilsen zaten devlet değilsin. Millet olamazsın. Buna hazır halde olacaksın, gerekirse, bir zulme uğrarsan gereğini yapacaksın. İşte bak şimdi misliyle mukabele ediyoruz. Buna seyirci kalamayız. O gece geç saatlere kadar atılması gereken adımlar, yapılması gerekenler hepsi yapıldı. Her şey bitti ve gereği yerine getirildi.

- GEREKİRSE VATANDAŞLARIMIZLA ÖLÜRÜZ:

Bu milletin bu noktadaki hassasiyetini kimse test etmeye kalkmasın. Bizi adeta bu işlerden de kaçar noktaya kimse sokmasın. Eyvah bir savaş başlarsa ne olacak şu olur mu bu olur mu? Sen buna hazır ol, tezkeren elinde bulunsun. Eğer gerekirse gerektiğinde gereği yapılır. Biz zorla kalkıp da Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve diğerlerinin keyfini mi bekleyeceğiz. Olayın ardından CHP'nin cenazeye bir heyet gönderdi. Heyet yuhalandı. Her şeyde olduğu gibi bunlarda istismar var. Samimiyet yok. O vatandaşlarımızla kardeşlerimizle ölürüz. Onlarla beraber bu milletin hayat bulması yolunda mücadelemizi sürdürürüz.

- SURİYE HALKININ CAN, NAMUS MÜCADELESİ:

Medyada 'Savaş çıkarsa ekonomi ne olur?' yorumları olduğunu belirten Erdoğan, kendilerinin ekonomiyi daha çok düşündüğünü söyledi. Başbakan şöyle devam etti: Suriye halkının canını, namusunu, haklarını koruma mücadelesi başarıya ulaşana kadar, onların yanında yer almaya, kardeşlerimize her türlü insani desteği vermeye devam edeceğiz.

HALİÇ'E ORLANDO MODELİ

- Gelecek yıl 30 yeni arıtma tesisi daha devreye girecek. Sayı 71'e ulaşacak. İstanbul'un atıksuyunun tamamını arıtma hedefine ulaşılacak.
- (Haliç) 2013'ün 23 Nisan'ında, orada Orlando'daki gibi dev bir 650 bin metrekarelik çocuklarımız için park oluşuyor.
- Ayamama'da artık kirli su değil temiz su akıyor. Boğaz'ı Haliç'e bağladık, kısa bir süre sonra onun da açılışını yapacağız.
- Bunlardan haberiniz yok. Niye yok? Çünkü biz yerin altında çalışmayı severiz. Yerin altında yapılan bu çalışmalar, Haliç'le Boğaz'la bağlantı, bütün Haliç'teki o mikrobiyolojik olumsuz gelişmeleri alacak, Haliç'ten gelen su, tertemiz hale getirecek ve balık çeşitleri fazlasıyla artacaktır.
- Marmaray'ın açılışını da inşallah 29 Ekim 2013 yılında gerçekleştireceğiz. İstanbul'da 2 yeni kongre merkezi, yeni bir uluslararası fuar merkezi, uluslararası temalı bir eğlence parkı, yeni müzeler ve yeni marinalar inşa edilecek .

KILIÇDAROĞLU ÇEVRECİLİĞİ GÖRSÜN

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin olmaması halinde, binlerce ton katı atığın Marmara Denizi'ne akacağını ve bütün bölgeyi tehdit eden çevre sorununa yol açacağını söyledi. Erdoğan, 'Tesis tam kapasiteyle çalıştığında günde 600 bin metreküp atık su arıtarak, 2,5 milyon nüfusa hizmet verecek. Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılar'ın tamamı, Başakşehir, Küçükçekmece ve Sultangazi'nin bir bölümünün atık suyu burada arıtılıyor. Çıkan çamur kurutulup yakıt olarak kullanılarak enerji üretiliyor. Arıtılan su ziyan edilmeyip Ayamama Deresi'ne veriliyor' dedi. Erdoğan, kavanozlorda çamurlu ve arıtılmış suları gösterip şöyle konuştu: Medya zumlasın. Kim çevreci kim değil görmemiz lazım. Bunlar, kullanımda, park bahçelerin sulanmasında rahatlıkla kullandığımız su. Kılıçdaroğlu, bak bu suyu artık kullanıyoruz. Çevrecilik nedir öğrenmek istiyorsan İSKİ'nin rahle-i tedrisinden geçmen lazım.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı