Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Altın Portakal başlıyor

7 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Türkiye’nin en uzun soluklu film festivali Altın Portakal, 6 Ekim 2012 Cumartesi günü başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın (6 Ekim) Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek açılış ve onur ödülleri töreniyle başlayacak. Açılış töreninde, Türkan Şoray'a sanatta sosyal sorumluluk ödülü sunulacak.

Gecede, yönetmen Duygu Sağıroğlu, yapımcı Necip Sarıcı, oyuncular Güler Ökten, Salih Güney ve Meral Zeren’e onur ödülleri verilecek. Bu yıl ‘Mizah, Muhalefet ve Demokrasi’ temasıyla gerçekleştirilecek Altın Portakal’da; ulusal ve uluslararası uzun metraj film yarışmaları, özel ve tematik gösterimler, kısa film ve belgesel film yarışmaları, açık havada film gösterimleri, gala söyleşileri yer alacak. Ulusal ve uluslararası uzun metraj dallarında 10’ar film, 21 kısa, 16 da belgesel film yarışacak. Sinema yıldızlarını hayranlarıyla buluşturan geleneksel kortej geçişinin yanı sıra 49. Altın Portakal’da; paneller, seminerler, sergiler, atölye çalışmaları, kısa film atölyeleri, sanatçı-halk buluşmaları düzenlenecek.

FESTİVALİN YABANCI KONUKLARI
49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl Macaristan, Polonya, Hollanda, İran, Filistin, Cezayir, Tunus, Almanya, Fransa, Amerika, Avustralya ve Sırbistan gibi ülkelerden; yapımcı, yönetmen ve oyuncuları sinemaseverlerle buluşturacak. Portakal’ın bu yılki yurt dışı konukları arasında şu isimler yer alıyor:"Istvan Szabo, Yapımcı Marie-Claude Ossard, Barbara Boyle, Barbara Hollender, Jaques van Heijningen, Dariush Mehrjui, Hiam Abbas, Hafsia Herzi, Khosro Masoumi, Udo Kier, Rusudan Chkonia, Emily Atef, Pascale Simons, Bruce Beresford, Miroslav Momcilovic, Krisztina Deak."

YARIŞMA FİLMLERİ
49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film dalında yarışacak filmler ise şöyle: "Çağatay Tosun’un yönettiği ‘Derin Düşünce’, Ahmet Sönmez’in yönettiği ‘Elveda Katya’, Dilek Keser, Ulaş Güneş Kacargil’in yönettiği ‘Evdeki Yabancılar’, Hüseyin Tabak’ın yönettiği ‘Güzelliğin On Par Etmez’, Ersin Kana’nın yönettiği ‘Hile Yolu’, Ali Aydın’ın yönettiği ‘Küf’, Rezzan Tanyeli’nin yönettiği ‘Pazarları Hiç Sevmem’, Ali Adnan Özgür’ün yönettiği ‘Toprağın Çocukları’, Tunç Okan’ın yönettiği ‘Umut Üzümleri’, Erdem Tepegöz’ün yönettiği ‘Zerre’."Jüri başkanlığını Hülya Avşar’ın yapacağı 49. Altın Portakal’ın Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde yer alacak isimler de şunlar: "Barış Pirhasan (yönetmen), Prof. Dr. Barbara Boyle (yapımcı-akademisyen), Levent Kazak (senarist), Uğur İçbak (görüntü yönetmeni), Prof. Dr. Gülseren Güçhan (akademisyen, Uluslararası Eskişehir Film Festivali Yönetmeni), Selçuk Yöntem (oyuncu), Sümer Tilmaç (oyuncu), Ayşegül Aldinç (müzisyen-oyuncu), Pelinsu Pir (oyuncu), Tunca Arslan (SİYAD Başkanı, sinema yazarı), Mine Kırıkkanat (yazar), Erdil Yaşaroğlu (karikatürist-mizah yazarı)."

ULUSLARARASI YARIŞMA FİLMLERİ
Altın Portakal’da bu yıl uluslararası uzun metraj film yarışmasında 10 film yarışacak. 49. Festivalin uluslararası uzun metraj film yarışmasında; Macar yönetmen Krisztina Deák'ın son filmi "Aglaya-Aglaja", İranlı yönetmen Khosro Masoumi’nin son filmi “Bear-Ayı”, Sırp yönetmen Miroslav Momcilovic’in “Death Of A Man In Balkans-Balkanlarda Herhangi Bir Adamın Ölümü”, Gürcü yönetmen Rusudan Chkonia’nın ilk uzun metrajlı çalışması “Keep Smiling-Gülümse”, Rus yönetmen Alexey Mizgirev’in “The Convoy-Konvoy”, İsrailli ünlü oyuncu Hiam Abbas’ın ilk kez yönetmen koltuğunda oturduğu “Inheritance-Miras”, genç yönetmen Emily Atef’in son çalışması “Kill Me-Öldür Beni”, Romen yönetmen Silviu Purcărete’nin “Somewhere In Palilula-Palilula Diye Bir Yer”, Türkiye’den Erdal Rahmi Hanay’ın “Saba-Saba” ve Polonyalı yönetmen Maciej Żak’ın “Supermarket-Süpermarket” adlı filmleri yer alıyor.

ÖDÜLLER
49. Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film’e 400 bin TL, ‘En İyi İlk Film’e 55 bin TL, ‘En İyi Yönetmen’e 55 bin TL, ‘En İyi Senaryo’ya 35 bin TL ödülü verilecek. Yarışmadaki diğer ödüller ise şunlar: En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, Antalya Teşvik Ödülü .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı