Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Azez kıtlıkla boğuşuyor

5 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Özgür Suriye Ordusu, Siyasi Güvenlik Müdürü Tuğamiral Husam Haydar'ın video görüntüsünü internette paylaştı.

Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyölerinin birinde Suriye siyasi güvenlik müdürünün Özgür Suriye Ordusu'na esir düştüğü bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Siyasi Güvenlik Müdürü Tuğamiral Husam Haydar'ın ÖSO tarafından başkentin banliyölerinin birinde esir alındığını belirterek Husam'ın video görüntüsünü internette paylaştı.

Video görüntüsünde Husam, tüm talimatları Devlet Başkanı Beşşar Esed'den doğrudan aldıklarını ve rejimin yaptıklarını tasvip etmediğini ifade etti.

ÖSO, HAVA İSTİHBARAT DAİRESİNE SALDIRDI
İSTANBUL (AA) - 04.08.2012 - Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep'te Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kentteki bir radyo-TV binasını ele geçirmek için çevresini kuşatırken hava istihbarat birim dairesine de saldırı düzenlediği bildirildi.

Kentteki yerel aktivistlerden Sair Halebi, ÖSO'nun kentin El İzaa bölgesinde nizami ordu ile çatıştığını ve bölgede yer alan bir radyo-TV binasını ele geçirmek için binanın çevresini kuşattığını söyledi.

Çatışmaların sokak aralarında da sürdüğünü ifade eden Halebi, ÖSO'nun kentte yabancılar dairesi, pasaport şubesi ile hava istihbarat birim binalarına saldırıya geçtiğini ve bölgeden şiddetli patlama seslerinin geldiğini belirtti.

Bölgeye Menağ askeri havaalanından bir askeri helikopterin geldiğini vurgulayan Halebi, kentin farklı bölgelerinde de iki ordu arasında çatışmaların sürdüğünü ve rejimin ÖSO'yu geri püskürtmek için operasyonlarını yoğunlaştırdığını dile getirdi.

Bu arada bölgede bulunan yerel aktivistler Suriye devlet televizyonunun ÖSO tarafından radyo-TV binasına yapılan saldırıyı doğruladığını kaydetti. Aynı kaynaklar, Halep'te bir çok askerin de birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığını ifade etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı