Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çuval Olayı

29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Türkiye Gençlik Birliği, Bodrum'da bir ABD askerinin başına çuvar geçirdikleri eylemin görüntülerini basına verdi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB)'nin 20 Ekim 2011'de Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir ABD askerinin başına çuval geçirdiği eylemin görüntülerini kamuoyuyla paylaşıldı.

Konuya ilişkin olarak Kadıköy'de düzenlenen basın toplantısında konuşan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, bu eylemle çeşitli mesajlar vermek istediklerini belirtti.

Yücel, bunların, çuvalı kullanarak ezilen ulusların onurunu ve iradesini kırmaya çalışan ABD'ye, kurtuluş mücadelesi veren mazlum halklara, Türkiye'yi bölmeye çalışan emperyalistlere ve onların işbirlikçilerine; NATO'nun ordusu olmaya devam ettiği takdirde kendini savunamayacağı düşüncesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine ve gençliğe yönelik olduğunu anlattı.

Gençliğe ve halka ABD'ye karşı ayaklanma çağrısı yaptıklarını söyleyen Yücel, 'Bundan sonra da çok sayıda eylem gerçekleştireceğiz. ABD askerleri bu topraklarda ellerini kollarını sallayarak gezemeyecek 'dedi.Y ücel, 2003 yılında ABD askerlerinin Süleymaniye'de 11 Türk subayının kafasına çuval geçirmesinin ardından olayla ilgili herhangi bir soruşturma ya da kınama amaçlı bir açıklama yapılmadığı halde ABD askerine karşı bu çuval eylemini gerçekleştiren 8 arkadaşlarının 16'şar yıl hapis cezasıyla yargılandığını kaydetti. Grup üyeleri basın açıklamasından sonra ellerindeki çuvalları basın mensuplarına göstererek slogan attı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı