Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP: Başbakan engelliyor

18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili yaptığı değerlendirmede yapılacak hukuki düzenlemelere değindi.

Yapılacak düzenlemenin şahıslara özgü olmadığının altını çizen Ergin , düzenlemenin genel olarak Türk yargısının yaşamış olduğu sorunlara dönük bir çözüm niteliğinde olduğunu belirtti .

Bakan Ergin , " Bu düzenlemelerden elbette ki Türkiye ' deki mahkemelerde davaları devam edenler de şu ya da bu şekilde istifade ederler . Ama ben ' şu kişi şöyle istifade eder , öteki böyle istifa eder ' gibi bir sübjektif değerlendirmeye girmek istemiyorum . " Adalet Bakanı Sadullah Ergin , AB ' nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ve grubuyla birlikte gerçekleştirilen “Pozitif Gündem” başlıklı toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı . Bir gazetecinin AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ' ın terör örgütü PKK ' ya genel af çıkabileceği şeklindeki açıklamalarını sorması üzerine Bakan Ergin , " Milletvekilimiz kendi değerlendirmesini yapmış . Daha sonra bir düzeltme yaptı , ' farklı yansıtıldı ' şeklinde . Netice itibariyle bugün Türkiye ' de her türlü düşünce ifade edilebiliyor , tartışılabiliyor . Milletvekillerimiz de kendi düşüncelerini ifade edebilirler . Bunların bir kısmı politikaya dönüşür , bir kısmı bireysel olarak kalabilir . Bu açıdan milletvekilimizin bir değerlendirmesi olarak görüyorum . " cevabını verdi .

" DÜZENLEMELERDEN HERKES YARARLANABİLİR "

Tutuklu milletvekilleri açısından pozitif gündem toplantısının nasıl değerlendirilmesi gerektiği yönündeki soruya ise Bakan Ergin şu cevabı verdi : " Yapılacak düzenlemeler , müşahhas değil , somut olaylara özgü . Genel olarak Türkiye ' nin yargıdaki yaşamış olduğu sorunlar . . . Uzun yargılamaların kısaltılması , makul yargılamaların yapılabilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ' nin Türkiye aleyhine vermiş olduğu ihlal kararlarının sonuçlarını ortadan kaldırmaya dönük ve yeni ihlallerin oluşmasını önlemeye dönük bir çalışmadır . Bu açıdan bu düzenlemelerden elbette Türkiye ' deki mahkemelerde davaları devam edenler de şu ya da bu şekilde istifade ederler . Ama ben ' şu kişi şöyle istifade eder , öteki böyle istifade eder ' gibi bir sübjektif değerlendirmeye girmek istemiyorum . Sorun bir bütündür , bütüne yaklaşıyoruz . Soruna genel bir bakış açısıyla çözüm üretmeye çalışıyoruz . Bu anlamda 3 . Yargı Paketi ' nin komisyon görüşmeleri , Adalet Komisyonu önümüzdeki hafta yapılacak . Ve 20 Haziran ' a kadar da parlamentodan geçirilebilmesi için , yasalaştırılabilmesi için gayret sarf edeceğiz . Ümit ediyorum ki parlamento çalışmaları öngördüğümüz şekilde ilerler ve Temmuz tatilinden önce 3 . Paket yasalaşır . 4 . Paket ' e ilişkin olarak da ; yapmış olduğumuz hazırlıklar , yapılacak ilk Bakanlar Kurulu ' nda değerlendirilecektir . Orada tartışmaya açacağız 4 . Paket ' i . Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum . ”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı