Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İmralı ile çözüme tepki

25 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “İddia ediyorum 4. Yargı Paketi müzakereler sonucunda hazırlanarak Meclis’e sevk edildi.Yarın paket yasalaştığında KCK’lılar serbest bırakıldıktan sonra PKK’nın elindeki kardeşlerimiz de serbest bırakılacaktır.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin MKYK toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İmralı sürecini değerlendiren Destici, “Bu sürecin yanında, sağında solunda değil karşısındayız. Bir hukuk garabeti yaşanmıştır. Terör örgütü başının muhatap alınması yöneticilerin acziyetini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Bu durumun devletin ya da milletin ayıbı olmadığını söyleyen Destici, “Bugün ülkeyi yönetenler 11 yıldır PKK’yı yok edemedikleri için başkalarının tazyiki ile görüşme masasına oturmuştur. Teröristbaşı Öcalan, devletin elindeki tutsakları bırakın biz de dağdaki kaçırılan vatandaşları bırakacağız, diyor. İddia ediyorum 4. Yargı Paketi müzakereler sonucunda hazırlanarak Meclis’e sevk edildi. Yarın paket yasalaştığında KCK’lılar serbest bırakıldıktan sonra PKK’nın elindeki kardeşlerimiz de serbest bırakılacaktır.” diye konuştu.

Paketin sadece af getirmekle kalmadığını, bu kişilerin işledikleri fiillerin de suç olmaktan çıkartılacağını kaydeden Destici, “PKK’yı övmek, yardım etmek, yataklık etmek, silahlı eylemlere örgüt üyesi olmadan yardım etmek suç olmaktan çıkıyor.” dedi.

Destici, hapishanede bulunan binlerce KCK’lının paketin yasalaşması ile serbest kalacağını söyledi.

Meclis’teki milletvekillerine, '4. Yargı Paketi’ne sadece grup kararı olduğu için evet derseniz, inşallah olmaz ama yarın öngörülerimiz çıkarsa, bayrağımızın yanına ikinci bayrak çekilirse, dilimizin yanına ikinci dil eklenirse, KCK’lılar serbest bırakılırsa bunun vebalini ömür boyu alnınızda kara leke olarak taşırsınız.” diye seslendi. Çok sayıda emekli milletvekili ve bakan bulunduğuna dikkat çeken Destici, “Yarın bunlardan biri de siz olacaksınız. Toplumun içinde alnınız açık olarak gezmek istiyorsanız, yasaya evet dememelisiniz. Biz açılım sürecini, Apo’nun nihayetinde serbest bırakılması, Kandil kadrosunun Boğaz’a yerleştirilmesi süreci olarak görüyoruz.” ifadesini kullandı.

“BAŞBAKAN SADECE BU MİLLETTEN DEĞİL, 250 BİN ÇANAKKALE ŞEHİDİNDEN DE ÖZÜR DİLEMELİ”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık” şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Destici, “Sayın Başbakan’ın dilinin sürçtüğünü tahmin ediyorum, bunu düzeltmesi gerektiğini düşünüyorum. Türk milliyetçiliği ile ırkçılığı, kavmiyetçiliği terazinin aynı kefesinde değerlendiremezsiniz. Türk milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsanız Ziya Gökalap’i, Mehmet Akif Ersoy’u, Necip Fazıl’ı okuyun.” şeklinde konuştu.

Destici, Başbakan’ın bu sözlerinden ötürü sadece Türk milletinden değil, 250 bin Çanakkale şehidinden de özür dilemesi gerektiğini dile getirdi.

“MEKSİKA BİLE HOCALI’YI SOYKIRIM OLARAK KABUL ETTİ, 21 YILDIR TBMM’DEN BÖYLE BİR KARAR ÇIKAMADI”

Hocalı katliamının 20. yıl dönümünü idrak edildiğine dikkat çeken Destici, şöyle devam etti: “Soykırımda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu soykırımı gerçekleştirenleri lanetliyorum. Aradan geçen 21 yıl boyunca Türk yöneticiler Hocalı soykırımını yüksek sesle lanetleyemediler. Meksika bile soykırım olarak kabul ederken, TBMM’den 21 yıl boyunca Hocalı soykırımdır kararı maalesef alınamadı. Derhal Hocalı’da soykırım yapıldığı TBMM’de görüşülerek oylanmalı ve tüm dünyaya ilan edilmelidir.”

MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN VEFATI

Mustafa Destici, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu’unun vefatının üzerinden geçen 4 yıla rağmen, olayın açıklığa kavuşamadığına dikkat çekti. Toplumda bu konu ile ilgili bir zaman aşım endişesi bulunduğunu dile getiren Destici, “Bugün itibariyle zaman aşımı gibi bir problemimiz yok.” ifadesini kullandı. Soruşturmada küçümsenememesi gereken bir yol alındığını ancak gelinen noktadan memnun da olmadıklarını kaydeden Destici, “Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yükü çok ağır. Sivas bölgesinin bağlanmasının ardından 500’e yakın dosya intikal etti. Oraya yeni savcıların gönderilmesi gerekir.” açıklamasında bulundu. Merhum Yazıcıoğlu’nun öldürüldüğü algısı oluşturan ciddi şüpheler bulunduğuna dikkat çeken Destici, “GPS aletlerini sökenler 9-10 ay tutuklu kalıyor, sonra serbest bırakılıyor. Bunu hırsızlık maksadı ile yapmış olsalar bile bir karşılığı yok mu? Aradan 4 yıl geçti, bildiğimiz kadarıyla hala radar görüntüleri savcıların elinde yok. Hava hareketliliği netleşmiş değil. Bir de gizli tanık var. Olaydan 2.5 saat sonra bölgeye iki helikopterin inip kalktığını belirtiyor. Zaten böyle bir şey vuku bulduysa, olay tüm çıplaklığı ile aydınlanmış gözüküyor.” dedi.

Destici, olayı araştıran Kaza Kırım Ekibinin sayı olarak yetersiz olduğunu ayrıca ehil kişilerden oluşmadığını belirtti.

Oligarşik bürokrasiye seslenen BBP Genel Başkanı Destici, “İçlerindeki hata yapanları korumayı bıraksınlar. Türkiye’yi yönetenler de bu işin arkasına siyasi desteklerini koysunlar.” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı