Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Wıkıleaks Tartışması Büyüyor

29 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gelen son zamları eleştirdi.

İki gün sürecek olan 'CHP Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu, TBMM Grubu Ortak Çalışma Toplantısı ' Ankara'da başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ın cenaze törenine katıldığını hatırlattı. Hafta sonu vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, herkesin Türkiye'nin Suriye politikasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Suriye politikasının sonucunda ekonomik ve güvenlik sorununun ortaya çıkardığını dile getiren Kılıçdaroğlu, kendi topraklarında yabancı barındıran bir hükümetin bulunduğunu vurguladı. Bunun anayasaya aykırı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, umut değil umutsuzluğu aşılayan bir politikayla karşı karşıya gelindiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, olayları teşhis ederken olabildiğine doğru teşhis koymaya çalıştıklarını anlattı.Tüm dünya ülkelerinin Suriye'yi doğru okuduğunu Türkiye'nin okuyamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, sadece dış politikada değil ekonomik anlamda da ciddi sorunlar olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Ülkeyi yanlış yöneteceksin faturayı halka çıkaracaksın. Hani ekonomi çok iyiydi? Tam bir tutarsızlık örneği. ' dedi. 'Adama sormazlar mı frene mi basacağız gaza mı basacağız? ' diye soran Kılıçdaroğlu, kırmızı et, canlı hayvan, kurbanlık ithal eden ülke haline gelindiğini söyledi.

Şuan saman ithal eden bir ülke konumuna düşüldüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, başkalarının Türkiye'den daha hızlı büyüdüğünü vurguladı. 'Son 10 yılda 7 kez af çıkardılar. Niye vatandaş yükümlülüklerini yerine getiremiyor. Bir zam yağmuruyla karşı karşıyayız. ' diyen Kılıçdaroğlu, ekonomi bu kadar kötü giderken Başbakan'ın başkanlık yaptığı Ekonomik Sosyal Konseyi'nin neden toplanmadığını sordu.Kılıçdaroğlu, 'Bölmeden, ayrıştırmadan oy devşirmeye çalışıyorlar. Türkiye'de ilk defa emeklileri böldüler. Bayramdan önce bayramdan sonra maaş verdiler. ' diye konuştu.

'4+4+4 eğitim sisteminin Türkiye eğitimi için ortaya koyacağı karamsar tabloyu hiçbir yurttaşımın unutmamasını istiyorum. ' diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ifade etti.

Demokrasi kalitesinin bozulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Yargıç ben delillere bakmam, değerlendirmem diyor. Çünkü ben sizi mahkum edeceğim diyor. Özel Yetkili Mahkemeler aracılığıyla yapıyor. Bu mahkemeler siyasi otoritenin elindeki sopadır. Adaletsizlik üreten mahkemelerdir. Vatandaş 'Allah kimseyi mahkemeye düşürmesin' diyor. Demokrasiye bakın milletvekilleri, siyasiler, düşünce adamları, gazeteciler, öğrenciler, askerler hapiste. Türkiye büyük bir cezaevine dönüşmüş durumda. Böyle bir yapı olabilir mi? Bütün dünya alay ediyor. ' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, 'Her ortamda söyledik, darbeye karşıyız. Demokrasilerde darbe olmaz. Darbelerde vesayette olmaz. Kimden gelirse gelsin vesayeti kabul etmiyoruz. Siz gerçekten darbeye darbecilere karşı mısınız? Gelin 12 Eylül yasalarını değiştirilelim dedik, gelmediler. Darbe hukukundan beslenen iktidar, ülkeye demokrasiyi getiremez. ' dedi.

Wikileaks belgelerinden bir bölüm okuyan Kılıçdaroğlu, askerin AK Parti iktidarından rahatsız olduğunun yazıldığını belirterek Türk hava sahası ile limanlarının açılmasının taahhüt edildiğini, güçlü bir medyanın oluşturulmasının istendiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'a seslendi, 'Bu belgenin içerdiği konuları açıkça sormak istiyorum. Bu belge doğru mudur yanlış mıdır? Bu belge dolayısıyla o taahhütleri kimden izin alarak verdin. Kendi ülkenin değil başka ülkenin çıkarlarını koruyan Başbakan bu ülkenin Başbakanı olamaz. Halkının görmesini isterim. Kendi ülkesinin çıkarlarını korumayan adama hain denir. ' Belgeler yayınlandığında en ağır hakaretleri Başbakan'ın yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, korkulduğu için bunların konuşulmadığını belirterek korkmayanın tek CHP olduğunu ve asla korkmayacaklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu, 'Demek ki ileri gittiğinde beyzbol sobasıyla ders verdiler daha fazla ileri gitme dediler. ' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yeni bir iklime, yeni bir ekonomiye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 'Ülkeyi seven, cebini değil ülkenin çıkarlarını savunan bütün ülke devletlerle dost olan olmak için mücadele eden düşman değil dost edinen bir ülkeye ihtiyaç var. Her zamankinden daha fazla CHP'ye ihtiyaç var. ' ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı