Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakanlık rekorunu kırdı

20 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok partili dönemde en uzun süre kesintisiz iktidarda kalma rekorunu aştıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti’nin anlamlı bir rekora ulaştığını belirterek, “10 yıllık iktidarımız döneminde, Türkiye’de hemen her alanda tarihi rekorların sahibi olduk. Bugün de demokrasimiz adına, hükümetimiz adına AK Parti adına önemli bir rekoru egale ediyoruz. Çok partili dönemde merhum Adnan Menderes başbakanlığında Demokrat Parti 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kalmıştı. 22 Mayıs 1950’de başlayan Demokrat Parti hükümeti 27 Mayıs 1960’da bir müdahale neticesinde maalesef sona ermişti. Bugün biz bu rekoru aşıyor, 10 yıl 5 günlük o hükümet sürecini aşmak sureti ile çok partili dönemde en uzun süre, ardı arkası kesilmeden, iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz. Merhum Menderes ve arkadaşlarını bu vesile ile rahmetle yad ediyorum. Vatanımıza, ülkemize milletimize hizmette nice yıllara hep birlikte ulaşmayı rabbimden temenni ediyorum.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı