Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yurtdışından gelen telefona 100 lira harç

18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bireysel emeklilik sistemini teşvik etmek için vergi üzerinden önemli indirimler yapacaklarını söyledi.

Halinhazırda sistemde 2,5 milyon kişi ve toplam 15,9 milyar liralık birikimin söz konusu olduğunu ifade eden Babacan, "Şu andaki sistemden vergi avantajı açısından bakıldığında katılımcıların ancak yüzde 35'i yararlanabiliyor. Yeni sistemde herkes istifade edecek." dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'un Uluslararası Bir Finans Merkezi olması, yurt içi tasarrufların artırılması ve finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi kapsamındaki düzenlemelere ilişkin, düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi. Sistemi oluştururken, bireysel emeklilik şirketleri ile çok yakın çalıştıklarını ve dünya uygulamalarına baktıklarını aktardı. Verilecek vergi teşviğinin ilk etapta bütçeye ciddi bir yük getirmeyeceğini vurgulayan Ali Babacan, sisteme, kaç kişinin girip, ne kadar kalacağının çok önemli olduğunu kaydetti.

Bu sayede konulacak her bin, 5 bin liraların büyük önem taşıdığına işaret eden Başbakan Yardımcısı, "Türkiye'nin toplam makro ekonomik dengeleri açısından bakıldığında tasarruf oranlarını artıracak. Toplam tasarruf oranlarının artması, Türkiye'nin genel anlamda risk primini düşürecek. Gelir ve faydası ile buraya konulan bütçe kaynakları düşünüldüğünde aslında, genel anlamda Türkiye açısından toplamda son derece faydalı bir uygulama olacak." dedi.

Babacan, zaten bireysel emeklilik sisteminde bulunanların sistemde kalmaya devam edeceklerini ve birikmiş hakları ile ilgili hiçbir problem olmadığını ad aktardı. Yasaya 3 aylık geçiş süreci koyduklarını belirten Başbakan Yardımcısı, kurumlarda bilgi işlem sisteminde devlet katkı payının oluşturulması, bireysel emeklilik şirketlerinde de merkezden takip eden kuruluşlarla bilgi işlem sisteminin kurulması için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Daha sonra birikecek hakların da yeni sisteme göre birikeceğini kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı