Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Siber saldırı kamuyu çökertti

16 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sistemine korsan saldırı yapıldığı iddialarına cevap verdi.

Yıldırım, korsan saldırının BTK'ya değil, bir ay önce devreye alınan BTK'nın tüketici bilgilendirme sitesine yapıldığını söyledi.

Rixos Otel 'de düzenlenen konferans öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, son saldırının siber güvenlik konusunda farkındalık oluşturacağını belirtti. Hiç kimsenin suç işleme ve cezasız kalma özgürlüğüne sahip olmadığına dikkati çeken Yıldırım, ''Bu sanal ortamda da olsa mutlaka bunun bir karşılığı olması icap eder. O yüzden bu konudaki kararlılığımız ve tedbirlerimizi almaya devam ederken diğer yandan da toplumdaki farkındalığı kullanıcıların daha dikkatli olması konusunda gereken uyarıları yapmaya devam edeceğiz. Amacımız, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak yaşam kalitesini arttırmaktır. ' dedi.

HACKERLERE UYARI: KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR
İnternet sitelerini hackleyenlere uyarıda bulunan Yıldırım, ''Bu iş, iki tarafı keser, onlara da zararı var. Keskin sirkenin zararı küpünedir.'' dedi. Siber tatbikat ile ilgili soruları da cevaplayan Yıldırım, tatbikata 40 civarında kurumun gönüllü katıldığını, bunlardan 5-6 internet sitesinin etkilendiğini söyledi.

Kurumların münferit olarak tek tek bugüne kadar almaya çalıştığı tedbirlerin artık ulusal düzeyde ve aynı emniyet seviyesinde alınması için ortak eylem planını hayata geçireceklerini söyleyen Yıldırım, ''Asıl amaç, saldırı olduktan sonra tamirat değil, saldırı olmadan önce takip. Yani internet, bilişim ve donanım alt yapımıza 7 gün 24 saat her an olabilecek bir saldırıyı, bir hatayı önceden fark edip etkisiz hale getirmektir.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı