Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Emre tedavi olmalı''

10 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türkiye Futbol Federasyonu Seçimleri’nde (TFF) Yıldırım Demirören ile dosyalara bakarak yaptıkları değerlendirme sonrasında bize "Bir an önce bu konuyu bitireceğim ‘kupa sizin’ dedi ama geldiğimiz nokta çok farklı” ifadesini kullandı.

“Fenerbahçe'nin ceza almaması Türk Sporu açısında Fenerbahçe'nin ismini lekeliyor” diyen Şener, "Hukukçuların verdiği kararlara baktığımda, kızımı avukat yaptığım için çok üzüldüm" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, dün akşam Habertürk kanalında gazeteci Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu ‘Teke Tek’ programına katıldı.

Bir birinde ilginç konulara değinerek çarpıcı açıklamalarda bulunan Şener, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile seçimlerden önce yaptığı kupa'nın Trabzonspor'a verilmesi yönünde yaşadığı diyaloğu anlattı.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan gerginliğin geçmişten kaynaklandığını belirten Şener, "Fenerbahçe ile olan gerginliği ben teslim aldım. Çok eski bir durum bu. Galatasaray çok daha sevilir Trabzon’da. Bunun nedeni ise Trabzon'un önde gelen kulüplerinden biri olan İdmanocağı'nın renkleri sarı-kırmızıdır. İdmanocağı'nın kurucuları Ali Sami Yen beyin yakın arkadaşı olduğu için o rengi alıp takıma vermiş. Galatasaray sempati çoktur ama şimdi rakibimizdir. Fenerbahçe'de böyle bir durum yoktur. Fenerbahçe maçları hep böyle gergin olmuştur. Bu sezonki bu maç bu seneki şike operasyonundan dolayı, gerginliğe doğru tırmandı. Bunu biraz da Fenerbahçeli yöneticiler gerdi. Ben İstanbul'daki maça gitmedim, gerginlik olur diye. Çünkü tahrik unsuru oluyorsun. Öyle bir noktaya geldik ki patlama noktasına geldi. Üstüne TFF karar veremiyor. Beklenti halkta çok. Bundan önce zaten 2 maç ceza almıştık. Bizim seyircimiz takımına yardım etmek isterken kulübede zarar vermeye başladı.

Sonra bana da zarar vermeye başladı” diye konuştu.

Başkan Sadri Şener, maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak “Emre korner atmaya gidiyor. Yere yatıyor kalkıyor o da tahrik ediyor. Zokora ile yaşadığı bir olay o bir tahrik unsuru oldu. O onun elini sıkmadı. Sonra o ona tekme attı. Emre devre arasında eliyle işaret etti. Normalde benim aşağıya inmem yanlış bana yakışmayan bir şey. Ben de isterim bizim ekipten biri insin ama o da olmayınca lidersiniz mecbursunuz. El kol hareketi yapıyor sonra görmedim diyor. Mühim değil genç bir arkadaş ama tedavi edilmesi gereken bir arkadaş. Saha içinde farklı saha dışında farklı. Saha içinde bir çok insana zarar veriyor” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE BİZİ ANASININ AK SÜTÜ GİBİ YENDİ” Fenerbahçe’nin kendilerini iyi bir oyunla mağlup ettiğini de kaydeden Şener “Rakibimizi tebrik etmek lazım iyi futbol oynadı. 3 gün daha oynasak bizi yenerdi. Ondan hiç bir tereddüdüm yok. Analarının ak sütü gibi bizi yendiler. Oyuncuları bize göre daha profesyonel, yönetimleri bize göre daha profesyonel bu işleri daha iyi beceriyorlar. Son federasyon kararlarında bunu gördük. Trabzon'u özetlersek Türkiye'nin en doğusunda olan Süper Lig takımı, Fenerbahçe'yi kollarken Trabzonspor'u ülkenin 2. sıra takımı yapmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti takımları Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımları üzerine kurulmuş değildir. Biz Anadolu'da ihtilal yaparak buna karşı durduk. Trabzonspor ortaya çıktı. Diğer Anadolu takımları bunu yapamadı. Bizi kenara atarlarsa bir gün bu patlama haline dönüşür. 10 aydır geciken bir adalet var. Sonunda da adalet tecelli etmedi. Trabzon'da infial halinde. Futboldan, Trabzonspor'dan başka bir şey yok insanlar için. Trabzon’da ilk önce müslüman sonra Trabzonspor gelir bunu ben yapmadım bu böyle geldi. Bu böyle devam edecek. O yüzden herkese rica ediyoruz, bizim orda hal ve hareketlerine dikkat etsin diye. Fenerbahçeli arkadaşlar etmediler, canları sağ olsun. Puanları da alıp gittiler onunda helali hoş olsun. Bütün Emniyet güçleri Fenerbahçe'yi korumaktan bizi unuttu. Yumurtaları biz yedik” ifadelerini kullandı.

"BENİ DÖVMEK ZORDUR" Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Emre Belözoğlu'nun yurt dışında bir milli maç sonrası kendisini döveceğini söylediği iddiaları ile ilgili olarak “Beni dövecekmiş. Beni dövmek çok zordur. Rahmetli babaannem babamın beşiğini piyade tüfeği ile sallarmış. Onu çocukluğuna veriyorum. İyi ki denk gelmemeşiz ama bakıyoruz Emre yine düzelmemiş. Zokora'ya ‘Pis zenci’ dedi.

Onuz dediği zaman oyuncu ne duygular taşıyor onu bilemem bunu Zokora'ya sormak lazım. Emre'nin mutlaka tedavi edilmesi lazım bu ayıp bir şey değil. Zokora attığı tekme sonrası kırmızı kart görebilir görmeyebilir de ama zenci olayı çözülmedi. Oyuncu UEFA'ya gitti" dedi.

Şike soruşturmasını Trabzonspor Kulübü’nün değil, devletin başlattığını hatırlatan Sadri Şener “Türk polisi ve Türk Savcısı yaptı. Ligde 2. olduk ve boynumuz büktük. Bazı şüphelerimizden dolayı 31 Mayıs 2011'de UEFA'ya başvurduk. Onlarda TFF bir yazı yazarak incelenmesini istedi. Ama TFF tarafından incelenmedi. Sonra baktık ki bu olay patlak verdi. Devlet bu dosyayı açtı. Bu dosyayı açtıktan sonra baktığımızda ise bu ligin şampiyonu biziz. Şike yaparsan bu kadar teşvik girişiminde bulunursan bu kadar ceza alırsın diye maddeler var. Emniyet, savcılık, mahkeme ve federasyon süreci başladı.

Mehmet Ali Aydınlar dürüst bin insan ama TFF Başkanıyken bile Fenerbahçeli, o makamda gömleğini çıkarmadı. Dosyalara baktığında Fenerbahçe'nin yaptıklarına suç olduğunu gördü. Bir taraftan ise nasıl kurtarayım duygusu var. Bir takım formüller bulmaya çalıştı, olayı uzattı ve sonra da istifa etmek zorunda kaldı” diye konuştu.

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra TFF'de seçimlere gidildiğini hatırlatan Şener, "Maalesef ben ve kulübümde dahil, Karadeniz'de yer alan takımlardan da rica ederek Yıldırım bey oy verildi.

Bu konuda çok eleştiri aldım. Yıldırım beyle bu konuyu bir kaç defa konuştum. ‘Bu olayların dibini başını biliyorsun kupamızı ver’ dedim, bu da espri olmaya başladı.

Sonunda öyle bir hale geldik ki sanki bir düzenleme kurgu yapılmış gibi Etik Kurulu bir rapor yayınlıyor Fenerbahçe suçsuz, Antalya'da bir toplantı yapılıyor. 58. madde bize sormadan değiştiriliyor. En çok oyu veren bizlere danışmadılar. Oylarımızı bize geri versinler, anayasa değişiklikleri yapılırken bile halka gidiliyor. 58. madde gibi can alıcı bir maddeyi değiştirirken bana niye sormuyorsun” şeklinde konuştu.

"KIZIMI HUKUKÇU YAPTIĞIM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM" ”Kızımın avukat olmasından, hukukçu olmasından çok mutluydum ama şimdi bu kararları alan hukukçuları gördüğümde çok üzülüyorum” diyen Başkan Sadri Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başka bir meslek seçseydik ona keşke imkanlarımızda vardı. Keşke başka bir okul okusaydı eğer avukatlık ve hukukçuluk böyleyse. Takım tabi ki tutabilirsiniz ama fanatik taraftarı olamazsınız. Etik Kurulu başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ı hiç tanımam. Merak ediyorum talebelerine ne diyecek ? Etik Kurulu raporunu sorarlarsa. Öğrencileri ona ilk Etik Kurulu raporu ile ikinci Etik Kurulu raporu ne kadar farklı deseler vicdanı hiç sızlamayacak mı ? Etik Kurulu üyeleri evlerine gittiklerinde hanımların ve çocuklarının yüzlerine nasıl bakacaklar rahat rahat uyuyabilecekler mi ? vicdanları hiç sızlamayacak mı ? Böyle bir rapor mu hazırlanır ? bu çocuk oyuncağı mı ? İbrahim Akın diyor ki ‘ben şike yaptım peki kimle yaptım’ diyor. Bu kararlarla ilgili olarak tahkime gideyim hiç bir şey çıkmaz. Çünkü Tahkim Kurulu Başkanı daha önceki avukatlık döneminde Fenerbahçeli olduğunu açıklamış. Şike sahaya yansımamıştır deniyor. Nasıl oluyor anlamıyorum. O zaman bu yaşananlar gırgır işimi. Bu kurullardan davacı olmak gibi bir durum yok sadece UEFA'ya gidebiliyorsunuz. Kendi ülkemizin federasyonunu şikayet etmiş olacağız bu da ayıp.” "LİGDEN KİMSE TAKIM ÇEKEMEZ" Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "Gerekirse takımı ligden çekerim" diyen Aziz Yıldırım'a göndermede de bulunarak "Eski federasyon erken karara varabilseydi tansiyon biraz düşerdi. Fenerbahçeli medya mensupları tansiyonu düşürmek için baya bir çaba sarf ediyor zaten. Gündeme getirmezler konuları, tansiyon düşer. Onların bu tür imkanları var bizim böyle imkanlarımız yok. Ligden öyle kimse takım felan çekemez. Mustafa Kemal'de bile öyle bir güç yok. Ama bunları 58. madde değiştikten sonra diyor. İki yöneticisi ceza aldı mı otomatik olarak kümeye düşüyordu. Federasyonla bu kararlar sonrası konuşmadım uzun zamandan beri ilişkilerimiz kesik. Bize de bir şey sormuyorlar keyifleri yerinde. Haziran ayında bu TFF gitmeli. Galatasaray, Bursaspor ve diğer takımlarla birlikte hareket edersek bunu yapabiliriz. Benim oylarımı da geri versin o güne kadar nasıl yapacaksa yapsın. TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören ile konuştuk. Bu kupanın bizim olduğunu söyledi.

İkimizin de okuma yazması var. O da bize ‘bir an önce bu konuyu bitireceğim kupa sizin’ dedi.

‘Kupa sizin’ demeyen yok gibi zaten. Aklı başında her insan bu talepleri okuyunca kupanın Trabzonspor'un olduğu belli ama geldiğimiz nokta çok farklı" dedi.

“FENERBAHÇE'NİN BU İŞLERE GİRMESİNE GEREK YOKTU" Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe gibi büyük bir camianın bu tür işlere girmesine gerek olmadığını belirten "Fenerbahçe bu işlere girerek yanlış yaptı. Fenerbahçe gibi büyük bir camianın böyle işlere girmesine gerek yoktu. Müzesinde bir çok kupa var bu sene olmazsa gelecek sene olur. Çünkü potansiyeli olan bir kulüp. Değmezdi bu kadar yazılıp çizilmeye, nereden aklanırsan aklan artık tarihte bunu boynuna astı artık. Hiç bir zaman yerinde oynamaz. Torpilli bir takım kararlar alınsa da bunu Türkiye'den hiç bir zaman silemeyecekler, şık olmadı, değer miydi ? Türk halkını bu kadar meşgul etmeye değer mi ? Neden Fenerbahçe şikeci diye bağırsınlar” şeklinde konuştu.

"HAZIRLADIĞIMIZ YERE KUPA GELMEZSE” Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kupanın geleceği noktasında UEFA'dan umutlu olduklarını da ifade ederek şunları söyledi: “Kupanın ruhu geldi tenekesi kaldı. Müzemizde yeri hazır. Boşta kalabilir. Altına da bir yazı yazarız. ’Bu kupa şikeden dolayı Fenerbahçe'ye gitmiştir. Bu böyle biterse öyle yapacağız çünkü o kupanın yeri vardı. 50 sene sonra bakıldığında bu yıllar akıllara gelir. İlla tenekenin orda durması şart değil.

’Kupanın şikeden dolayı Fenerbahçe müzesinde misafir olarak durmaktadır’ diye yazarız. Eğer gelmezse bunu yazacağız.” Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe'nin CAS'taki davayı çekmese bile kazanmasının mümkün olmadığını kaydederek "UEFA ile pazarlık felan bu konularda yapılmaz. Şeklen hava olsun diye açılmış bir devadır kazanmaları mümkün değil. Fenerbahçe kulübü böyle savunulmaz” açıklamasını yaptı.

"ŞİKE YASAL OLDU" Yapılan değişikliklerle şikenin yasal olduğunu ifade eden Şener, "Avrupa medyası bizimle kafa yapıyor. Dünya'ya rezil olduk. Yabancı gazetelerde ‘Şike Türkiye'de aklandı’ diye haber yaptılar. Mecburmuyuz gittiğimiz her yerde biz utanmaya. Yurt dışında herkes bize alaylı gözle bakacak. Türkiye'de ciddiyet yok mudur ? Fenerbahçe'nin küme düşmesi ülke futboluna zarar verir. Fenerbahçe çok büyük ve takdir edilen bir camia. Başka bir formülde bulunurdu ama bir ceza verilerek bulunurdu, puan silebilirlerdi. Fenerbahçe'yi beraat ettirmek olmadı. Kamu vicdanını nasıl berat ettireceksin. Fenerbahçe'nin küme düşsün diye kimsenin böyle bir derdi yok. Benim artık bu işlerde keyfim kalmadı. Benden daha iyi bu işleri bilen genç ve dinamik arkadaşlarımın görev yapmasını isterim. Daha çok eğitimle ve daha çok lisan bilenlerin görev almasını beklerim” dedi.

Şener, Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın yaptığı açıklamaları da değerlendirerek “Açıklamalarına baktığımda her halde eline birileri kağıt veriyor ve onu söyle diyorlar. Aykut bir tuhaf. Yaptığı açıklamalar beğenmedim. Bizim İstanbul takımlarıyla oynadığı maçların hepsi bir final niteliği taşır. Bir takıma ayrı bir sempati duyduğumuz bir tavrımız yoktur. Benim İstanbul takımlarında çok arkadaşım var. Aziz Yıldırım'da benim eski arkadaşım. Hiç bir zaman başına bir şey gelsin istemem. İyiliğini isterim. Ama şimdi öyle olduk ki en yakın arkadaşlarımızla karşı karşıya geldik. Ailece konuştuğumuz arkadaşlarımızla konuşmaz olduk. Üzücü bir durum. Türk futbolunun geldiği bir kesit, hiç hoş olmayan ilişkiler içinde olmaya başladık. Fenerbahçe ile dostlukların kurulması için bizim jenerasyonun geçmesi lazım. Türk futbolunun toparlanması için baya bir senenin geçmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'NİN CEZA ALMAMASI TÜRK SPORU AÇISINDA FENERBAHÇE'NİN İSMİNİ LEKELİYOR" Fenerbahçe'nin Türk futbolunda olması gereken bir kulüp olduğunu belirten Şener, şunları söyledi: "Hiç kimse Fenerbahçe'nin küme düşmesinden hoşlanmaz. Ama ortada bir hata var ise söylemek lazım. Sonuçlarını almak lazım ki insanlar adalete güvensizlikleri olur ise sporun gelişimi olmaz. Ülkede, Fenerbahçe'yi bir şey olmaz diye bir cümle oluştu. Ülkede bunu da yapan federasyon, bana göre Fenerbahçe'nin bunlara da ihtiyacı yok. Fenerbahçe'nin ceza almaması Fenerbahçe'nin ismini de Türk Sporu açısında lekeliyor gibi. Fenerbahçe ceza almalıydı.” Gazeteci Mehmet Baransu'nun Yıldırım Demirören, Ali Koç ve Nihat Özdemir'in görüşme kasetleri olduğu şeklindeki iddiaları ise Şener, "Onu okudum. Alta bir yerde yanlışlık var. Yıldırım Demirören içkiliyken diyor ama benim bildiğin Yıldırım 1 yıldır içki içmiyor. Başka bir şey kullansa olabilirdi. Böyle bir şey var mı denirse filmi geriye sararsak Disiplin Kurulu raporu ve Etik Kurulu raporu buna uyuyor. Çok da rahatlar. Zaten Nihat Özdemir de diyordu çok iyi haberler geliyor diye söylüyordu” şeklinde değerlendirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı