Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Burhan Apaydın'a veda

22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Merhum Başbakan Adnan Menderes’in yargılandığı dönem avukatlığını yapan 89 yaşındaki Burhan Asri Apaydın kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Adnan Menderes’in Yassıada'da yargılandığı dönem avukatlığını yapan Burhan Apaydın önceki gün hayatını kaybetti. Apaydın için bugün Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına sanatçı Tarık Akan, Zafer Algöz, eski İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, DP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kara ve Apaydın’ın çok sayıda seveni katıldı.

Burhan Apaydın’ın eşi Beyhan Apaydın cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Tabutu Türk bayrağına sarılı olan Apaydın için devlet töreni yapıldı. Apaydın, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.
Türkiye’nin çok önemli bir hukukçuyu kaybettiğini belirten Beyhan Apaydın, “Umuyorum, Orhan ve Burhan Apaydın gibi değerli hukukçularımız olur. Gerçekten bir efsaneydiler. Hayatlarını hukuka adamış ve bu uğurda büyük bedeller ödemiş insanlardı.” dedi.

Burhan Apaydın’la 1960 yılında Yassıada’da birlikte savunma yaptıklarını dile getiren Hüsamettin Cindoruk, “Çok cesur, değerli bir avukat ve hukukçuydu. Sıkıyönetim döneminde Balmumcu Cezaevi’nde tutuklu kaldık. Onun tutukluluğu uzun sürdü. Ben iki ay sonra tahliye oldum. Burhan Bey 9 ay tutuklu kaldı. Sonra Adalet Partisi’nden milletvekili oldu. 1991’de milletvekili seçildi. O zamandaki mahkemeler adil mahkemelermiş. Apaydın’ı tahliye etti ve Apaydın meclise geldi. Kendisi vatansever biriydi. Ailesine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Apaydın'ın ölümünden dolayı çok üzgün Tarik Akan da “Herkesin başı sağolsun.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı