Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aile 'Saadeti' Bozuldu!

17 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'ın çocukları arasında mal davası olduğu şeklinde basında çıkan haberlerle ilgili oğlu Fatih Erbakan'dan açıklama geldi.

Avukatı Tan Tahsin Zapata aracılığı ile açıklama yapan Fatih Erbakan, babasına ait malların hacizli olduğunu belirterek, kardeşler arasında bölüşme olmadığını vurguladı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına kayıtlı olan tüm mal varlığının, 28 Şubat sürecinde verilen cezalardan dolayı hacizli olduğunu belirten Fatih Erbakan, 'Necmettin Erbakan, isteseydi dünyanın sayılı sanayicilerinden birisi olabilecek iken kendisini davasına adamış ve tarihe mal olmuş büyük bir siyaset ve devlet adamıdır. Ayrıca, Merhum Erbakan Hocamız, siyasi hayata başladıktan sonra hiçbir ticari faaliyetin içinde olmamıştır. Bu tür tartışmalar onun kemiklerini sızlatmaktadır. Buna sebep olanlar büyük bir vebal altındadır. ' dedi.

Ailenin mirası konusu ile ilgili basın-yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Erbakan, 'Merhum Erbakan Hoca'nın adına kayıtlı menkul ve gayrimenkullerinden oluşan mirası resmi olarak bellidir. Ve bu mirasın Medeni Kanun mucibince 1/3 'ü Zeynep Erbakan 'ın kanuni hakkıdır ve kesindir. Bu sebeple hiçbir varisin hakkının zayi olması kanunen mümkün değildir. '

Kardeşleri olarak ablaları Zeynep Erbakan'ın herhangi bir şekilde hakkının kaybolmasına razı olmalarının mânen ve vicdanen söz konusu olamayacağını vurgulayan Fatih Erbakan, şunları kaydetti:

'Ancak, '28 Şubat sürecinin ürünü olan haksız davalar ' sonucu tüm tereke hacizli olduğu için şu ana kadar hiçbir varise mirastan herhangi bir pay intikal etmiş değildir. Diğer iddialar ise bir takım art niyetli kişiler tarafından geçmişte de olduğu gibi özellikle toplumda ciddi bir karşılığı olan Erbakan ismini yıpratmak amacıyla aile içine fitne sokmak maksadıyla ortaya atılmış asılsız iddialardır. '

Fatih Erbakan, konuyla ilgili yapılan olumsuz yayınların ismi üzerinde oluşan sempati ve teveccühün engellenmesine yönelik olduğununu savundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı