Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çankaya'da Park Savaşı

30 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Çankaya Belediyesi Başkanı Bülent Tanık, Seğmen Çim Anfi Parkı'na kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırıyı kınadı.

Çankaya Belediyesi Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi’nce Çukurambar semtinde yaptırılırken Büyükşehir Belediyesi ile tartışmalara neden olan Seğmen Çim Anfi Parkı'nin kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğraması nedeniyle bir açıklama yaptı.

Tanık, Seğmen Çim Anfi Park’ta yaptığı açıklamada, Seğmen Çim Anfi Park’ta yaşanan olayın bir yetki karmaşası olmadığını belirterek, Çankaya Belediyesi sınırları içinde imar planı içerisinde bölge parkı yazılı alanların var olduğunu söyledi.

Tanık, Çankaya Belediyesi’nin bölge parkı çalışmalarını hızlandırdıktan sonra, Büyükşehir Belediyesi’nin bölge parkı çalışması yapmaya başladığına dikkat çekerek, “Kırkkonaklar’daki parktan haberdar görünmüyorlar. İmar Planı’nda ayrıca plan üstünde şerh edilmiş bölge parkı kararı var. Bu gördüğünüz parklar, yaklaşık Çukurambar planlarının 1990’lı yıllarda yapılmış olduğu zamandan beri küçük küçük parklar halindeydi. Biz 2009’da geldiğimizde buraları projelendirmeye başlardık ve bazı gecekonduları tasfiye ettik” şeklinde konuştu.

Parkların etrafında yaşayan insanların siyasi görüşlerine bakmadıklarını ve bakmayacaklarını söyleyen Tanık, “Şu anda Çankaya’nın 42 bölgesinde 42 park yapıyoruz. Bu parklardan birisi İpek Parkı’dır” ifadelerin kullandı.

Yapılan parkların Çankaya Belediyesi bütçe kapsamında olduğunu aktaran Tanık, “Biz buraları projelendirdik. Projelerimizi asıyoruz. Projelerimizi kesinleştiriyoruz. Projelerimizi tartışıyoruz daha sonra İhale Kurumu üzerinden resmi bir ihaleyle bu işi yapıyoruz. Çim Anfili Seğmen Parkı’nın ihalesi ve projesi geçen sene başladı ve bu senenin ilk aylarında kesinleşti” diye konuştu.

Seğmen Parkı’nın ihalesinin kesinleşmesinden sonra 3,5 aylık bir çalışma olduğunu anlatan Tanık, 7 bin metrekarelik bir alanda Çankaya Belediyesi park yapacakken, Büyükşehir Belediyesi’nin parkı yapacak olan müteahhitte zor kullandığı iddia etti.

Tanık, bu olaydan 20 gün sonra Büyükşehir Belediyesi’nin bölge parkı kararı çıkardığını belirterek, “Bizim yaptığımız işe halk deyimiyle omuz atmaktır. Buna rağmen, bölge parkı olarak 3 ay önce yapılan Büyükşehir Meclisi’nde yeterince usul ve hukukuna uymamakla birlikte adalar arasındaki şu bölge, bölge parkı ilan edilmiştir. Büyükşehir buradaki inşaatı durdurun’ dedi.

Biz aşağıdaki 7 bin metrekarelik alanda fiili olarak Büyükşehir Belediyesi’nin bu oldubittisini, zorlamasını kabullenip, o alanda işlem yapmadık” dedi.

Seğmen Çim Anfi Park’ta inşaatlarının sürdüğüne dikkat çeken Tanık, “Bu zorbalıktır. Biz, yanlış bir şey yapıyorsak, devletin fiziki gücünü uygulamakla yetkili olan organları vardır. Yargı vardır, yargının gerektirdiği, öngördüğü kararı uygulamak üzere de görevlendirilecek kolluk kuvvetleri vardır. Biz gündüz çalışıyoruz. Biz alenen ortadayız. Belediye Başkanı olarak fiilen buradayım. Eğer ben hukuk dışı bir şey yaptıysam, hukuk benden bunun hesabını soracaktır” dedi.

Seğmen Çim Anfi Park alanında Çankaya Belediyesi kamyonları ile Büyükşehir Belediyesi kamyonları yan yana durdukları gözlendi ve bir kamyonun çıkarılması için de Çankaya Belediyesi’nin aracı kepçe yardımıyla ittirilerek yerinden oynatıldı. Kamyon aracın yerinden oynatıldıktan sonra kamyon çıkabildi.

Kamyonların yolu kapatmayacak şekilde durduğunu savunan Tanık, Çankaya Belediyesi kamyonlarının çıkamayacak şekilde durduğunu söyledi.

Tanık, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı ile görüşme umudu olduğunu ve sorunlarını aktaracağını ifade etti


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı