Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sürece özel destek

14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı İstanbul'da bir araya gelen engelliler, çözüm sürecine destek mesajı verdi.

Birçok engelli derneği temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan eski milletvekili Lokman Ayva, hiçbir beklentileri olmadan çözüm sürecini desteklediklerini söyledi.

Yeşilköy’de bir otelde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya aralarında Türkiye Sakatlar Konfedarasyonu, Türkiye Engelliler Derneği gibi birçok kuruluşun üst düzey temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi kahvaltı yapan ve sohbet eden engellilerin programı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Engelliler Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, çok önemli bir süreçten geçtiklerini dile getirdi. Kirli savaşların durdurulmasını isteyen Boyraz, “Yıllardır insanlık onuruna yakışır bir şekilde savaşlara ‘hayır’ dedik. ‘İnsanlar ölmesin’ dedik. 'Gencecik bedenlerimizi toprağa gömmeyelim’ dedik. Ama bugüne geldik. İşte bugün o gündür. Adı ne olursa olsun insanlığın ölümüne sebebiyet veren her türlü kirli savaşların kaldırılması için omuz omuza olma günüdür.” diye konuştu.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan görme engelli eski milletvekili Lokman Ayva ise, sürece tam destek verdiklerini belirtti.

Engelliler olarak çok acı çektiklerini dile getiren Ayva, “Bu acılarımızın nedeni şu veya bu olabilir, bu önemli değil. Biz bütün vatandaşlarımızla bütün insanlarla acılarda buluşmak istemiyoruz. İnsanlarımızın organlarını kaybettiği bir ortamda buluşmak istemiyoruz. İnsanların dert ve üzüntü yaşadığı şekilde eşitlenmek istemiyoruz. Biz mutluluklarda eşitlenelim istiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kalbinde keder olmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinden kendilerinin siyasi bir beklentisi olmadığını ifade eden Ayva, “Tamamen insani nedenlerle insanların yaşamasını öngören bu çözüm sürecini tamamen destekliyoruz. Hükümetimizin çalışmalarını destekliyoruz. TBMM’nin alacağı her türlü karara saygılıyız. İstiyoruz ki, artık hep beraber mutlulukları sevdaları paylaşalım. Hangi güç kuvvet bize rağmen mutlu olmamızı engelleyebilir? Biz birilerinin oyununun tuzağının kurbanı olmak zorunda değiliz ki. O yüzden bu milletin her ferdi çok kıymetlidir.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı