Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Necmettin Erbakan anılıyor

28 Şubat 2012 Salı günü yayınlandı Türkiye Cumhuriyeti'nin 27'nci Başbakanı merhum Necmettin Erbakan'ın ölümünün birinci yılı dolayısıyla Üsküdar Belediyesi tarafından bir anma gecesi düzenlendi.

Vefatının 1. yılında Necmettin Erbakan: Hayatı ve Mücadelesi isimli anma programına; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, SP GİK Üyesi ve Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Mustafa Özcan, Haber 7.com Yazarı Ekrem Kızıltaş ve Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, Prof. Dr. Osman Özsoy, Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bine yakın davetli katıldı.

Anma gecesinde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Erbakan'ın zekâsıyla, inancıyla, düşüncesiyle, yaşayışıyla, mücadelesiyle, önderliğiyle mümtaz bir şahsiyet ve örnek bir insan olduğunu ifade etti. Kara ayrıca bir dava adamı olan 'Türkiye'nin Hocası 'nın, yarım asra yakın bir süre olağanüstü gelişmelerle, iniş ve çıkışlarla, değişim ve dönüşümlerle geçen, toplumsal hafızamızda ve tarihimizde silinmez izler bırakan bir mücadelenin öncüsü olduğunu dile getirdi. 'Milli Nizam ' ifadesiyleözdeşleşen, 'Mücadele ve İnanç Abidesi ' olan Erbakan'ın İslam'ın bayraktarlığını ve hizmetkârlığını yapan nadide şahsiyetlerden biri olduğunu anlatan Mustafa Kara, Âleme nizam vermek için, adil bir düzen tesis etmek için, Müslümanların refahını ve insanlığın kurtuluşunu sağlamak için son nefesine kadar mücadele ettiğini ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı, GİK Üyesi ve Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ise, anma programını tertip eden Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya teşekkür ile başladığı konuşmada Üsküdar'a damat olarak geldiğini ve Üsküdar'a bir akrabalık durumu söz konusu olduğunu ifade etti. Konuşmasında Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatını anlatan Fatih Erbakan, karanlık kışlar içerisinde, son derece zor şartlar altında bulunan ülkemizde tek başına baharı başlatan bir çiçek olarak gördüğümüzhepimizin babası, hocası, büyük lider ve dava adamı olan Necmettin Erbakan hocayı anmak amacıyla toplandıklarını ifade etti. Erbakan konuşmasında 'Bu lider, tüm dünyada sürekli olarak gerileyen, savunma yapmak zorunda kalan, Osmanlıların çöküşü ile zor günler geçiren bu topraklarda bütün İslam âleminin yeniden şahlanışına sebep olmuş bir muhterem şahsiyettir ' dedi. Necmettin Erbakan'ın Almanya'da bulunduğu dönemde Alman Leopard tanklarının geliştirilmesinde çalıştığını ifade eden Fatih Erbakan, 'Almanuzmanların bir mühendis olarak olağanüstü bilgi ve yeteneklere sahip olan Necmettin Erbakan'a Almanya'ya daha önce gelmiş olması durumunda Almanya'nın Rusya'ya savaşı kaybetmemiş olacaklarını söylediğini ifade etti. Necmettin Erbakan'ın düşünce, fikir, söylem, kavram üreten bir ideolog olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, babasının ortaya çözüm önerileri koyan ve bunları uygulayan, mücadeleci, kararlı, azimli bir eylem adamı ve aktivist olduğunu söyledi. Konuşmasında Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatınınyarısını siyasi yasaklı bir lider olarak geçirdiğini, kurmuş olduğu dört partinin de kapatıldığını ifade eden Fatih Erbakan, buna mukabil babasının bütün bu zorlukları büyük bir ağırbaşlılıkla karşıladığını ifade etti. Fatih Erbakan konuşmasını 'Allah, onu andığımız gibi onu anlamayı ve onun gibi yaşamayı bize nasip etsin ' diyerek noktaladı.

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatih Erbakan, 28 Şubat sürecine ilişkin '28 Şubat süreci aslında tabi Türkiye'de Refahyol hükümetinin Milli Görüş zihniyetinin bir takım dış güçlerin oyunlarını bozan icraatlar içerisine girmesi, dolayısıyla aslında onların etkisi ile ortaya konulmuş bir süreçtir. D8 projesi bilhassa dış güçleri endişelendirmiştir. Yine de Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde bütçenin yapılması o tarihten itibaren artık dış borç alınmaması anlamına gelir ki bu da dış borçalmadığınız zaman dışarıya borç faizi de ödemeyeceksiniz demektir. Borç faiziyle bütün dünyayı sömüren kesimlerin bir takım zümrelerin işini oyunu bozan bir durumdur. Bunun yanında da bir diğer sebebi ise İran ile olan ticaretimizde Amerikan dolarının kullanılmasının bırakılması, yine onları kızdıran ve endişelendiren bir durumdur. Bunun sonucuna çeşitli etkilerle böyle bir olay ortaya çıkardılar. Fakat ifade ettiğim gibi bunların ne kadar milletimizin aleyhine süreçler olduğunu asıl kaybedenin Erbakanhocadan ve Refah partisinden çok milletimiz olduğunu geçen süreçte gördü ' diye konuştu

O sürecin tekrar yaşanmaması için temenni de bulunan Fatih Erbakan millet iradesine dikkat çekerek, 'İnşallah temennimiz odur ki bundan böyle bu tür süreçler hiçbir zaman yaşanmayacaktır. Milletin iradesi her zaman tecelli edecektir. Ve milletim özünü temsil eden Milli Görüş inşallah yeniden iktidara gelecek ve Erbakan Hoca'nın engellendiği yarım bıraktığı projeleri kaldığı yerden devam edecektir ' şeklinde konuştu

Fatih Erbakan'ın konuşması sonrası Necmettin Erbakan'ın hayatını ve mücadelesini anlatan bir belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Her biri kendi alanlarında uzman olan gazetecilerin yer aldığı ve 'Vefatının 1. Yılında Necmettin Erbakan: Hayatı ve Mücadelesi isimli panelde ise Türkiye'nin Hocası'nın hayatı, nitelikleri, siyasi mücadelesi ve yaşadığı zorluklar ele alındı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı