Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şentürk-Davutoğlu buluşması

5 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği Başkanı Metin Şentürk ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Conrad Otel'de gerçekleşen kabulde, Metin Şentürk , Bakan Davutoğlu'na, “Çok yorgunsunuz. O yüzden 'Nasılsınız?' demek istemiyorum. Yorgun olduğunuzu biliyorum. Ama iyi olmanızı da diliyorum” dedi.

Bakan Davutoğlu'nun “Sizi gördüm, daha iyi oldum” ifadesi üzerine Şentürk, “Bende 'Sizi gördüm, daha iyi oldum' diyeceğim ancak arkadaşlar inanmayacaklar. Sizi görünce gerçekten daha iyi oldum. Sizi çok ayrı ve özel seviyoruz” diye konuştu.

Davutoğlu, Dünya Engelliler Vakfı 'nın (DEV) kısaltmasını beğendiğini belirterek, “Bu işe kalkışan herkes dev. Dev olmak için illa iri yarı bir şey olmak gerekmiyor. Zorlukları aşabilmek gerekiyor. Sizde elhamdülillah hiç bir zorluk tanımıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Dünya engellileri adına hayalleri olduğunu söyleyen Şentürk, daha önce Bakan Davutoğlu ile aralarında geçen bir konuşmayı şöyle anlattı:

“ Dünya Engelliler Birliği 'ni, Türkiye 'nin imajına katkıda bulunmak ve dünyadaki diğer engellilere hizmet taşımak için kurmak istiyordum. Sizinle görüşmemizde birileri bu isteğime 'hayal' diyor', demiştim. Sizde bana, “Ya Metin, bende bu göreve geldiğimde, bazı düşüncelerime birileri hayal diyorlardı. Şimdi gerçek oldu, yazıyorlar', demiştiniz. Akabinde de 'Sen hayal kurmazsan ben hayal kurmazsam, kim hayal kuracak' demiştiniz.”

Dünya Engelliler Birliği'ni 6 kıtada, 65 ülkede, 120 kuruluşla kurduklarını anlatan Şentürk, “Emekleriniz boşa gitmedi” dedi.

Bakan Davutoğlu ise “Attığım en güzel imzalardan biri o oldu. Allah hayırlı eylesin. Sizleri mahcup etmesin. Hayırlı güzel işler yapalım” diye konuştu.

Dünya Engelliler Birliği olarak 6 ay içerisinde genel kurul yapacaklarını kaydeden Şentürk, destek istediklerini belirtti.

Konuşmanın sonunda Şentürk, Bakan Davutoğlu'na teşekkür plaketi sunarken, “Plaketi kendi göz zevkime göre seçtim” dedi.

Bakan Davutoğlu da “Göz zevkiniz, gönül zevkiniz hepsi birbirinden güzel” diye yanıt verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı