Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

7 RİDA üyesi serbest

1 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Rida İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şahin, Kenya'da yardım faaliyetinde bulunan dernek gönüllülerin gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmasıyla ilgili, ''Kenya'nın yapısından kaynaklanan bazı sıkıntılar var. Bu durum da bize yansımış oldu'' dedi.

Şahin, Sudan'daki yardım organizasyonundan dönüşte Konya Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, bölgede kurban organizasyonunda bulunduklarını, 250 yetim çocuğa bayramlıklarını giydirdiklerini belirtti.

Dernek Başkan Yardımcısı Tamer Kalender başkanlığındaki diğer ekibin de Kenya'nın Dadaab Kampı'nda kurban ve sünnet faaliyetinde bulunduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''Arkadaşlarımız, Dadaab Kampı'nda 200 büyükbaş hayvanın kesimini yaptılar ve 2 bin yetim çocuğu sünnet ettirdiler. Bu yapılanların mutluluğuyla yurda dönmek üzereydik ki arkadaşlarımızın, Kenya'nın Garissa bölgesinde alıkonulduklarını öğrendik. Gerekli girişimlerde bulunduk. Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, büyükelçilik yetkilileri ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan gerekli desteği verdiler. Kenya'nın yapısından kaynaklanan bazı sıkıntılar var. Bu durum da bize yansımış oldu. Kenya hükümeti Türkiye'nin oraya gitmesinden rahatsız ama Dadaab Kampı'nda daha yapacaklarımız var.''

Şahin, arkadaşlarının alıkonulma sebebinin Garissa bölgesinde fotoğraf çekmeleri olduğunu, yeni atanan bir polis şefinin uygulaması nedeniyle bu durumun yaşandığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Ahmet Kayır


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı