Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye Konsolosluğu'nda eylem

6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Türkiye Haber Kameramanları Derneği üyeleri, Suriye'de rejim güçlerince alıkonulan gazeteciler için İstanbul’da eylem yaptı.

Gazeteciler Cüneyt Ünal ve Filistinli Başar Fehmi Kadumi, yaklaşık iki hafta önce Suriye’de kaçırılmıştı. Haber Kameramanları Derneği’ne mensup bir grup gazeteci, akşam saatlerinde Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Yaklaşık yüz kişilik gazeteci ve kaçırılan gazetecilerin yakınları, bir süre alkışlar eşliğinde Suriye’yi protesto etti. “Suriye meslektaşlarımızı geri ver”, ve “Terörist değil gazeteci” yazılı pankartlar açan grup üyeleri, Ünal ile Kadumi'nin fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıdı. Ünal'ın eşi Nuran Ünal ile Türkiye’de görev yapan Filistinli gazeteci Kadumi'nin eşi Arzu Fehmi Kadumi, gazetecilerin yakınları ve medya mensuplarının bulunduğu grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Habercilerin meslek hayatları boyunca olayları izlerken tarafsız olmayı ilke edindikleri ve bu ilkelerinden asla taviz vermediklerinin belirtildiği açıklamada, “Cüneyt Ünal ve Başar Fehmi Kadumi terörist değil, gerçek gazetecilerdir. Suriye'deki tutuklu habercilerin bir an önce serbest bırakılması için dünyadaki tüm basın kuruluşlarını, siyasileri ve konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz” denildi.

Gazeteciler, eylemin sonunda kamera ve fotoğraf makinelerini konsolosluk girişine bıraktı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı