Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Süleyman Soylu AK Parti'de

6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti genişletilmiş grup toplantısında yaptığı duygusal konuşmanın ardından resmen resmen AK Partili oldu. Soylu'ya, parti rozetini bizzat Başbakan Erdoğan taktı.

Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti'ye katıldı.

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş grup toplantısında Soylu'nun yakasına rozet taktı. Soylu, yaptığı konuşmada, öncelikle bu büyük hizmet kervanının içerisinde olmaktan, yüzleri memlekete dönük bu samimi gönüllü insanların içinde olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

Soylu, "Başbakanımızın biraz önce ortaya koyduğu ülke ve dünya meselelerinde ortaya koyduğu tavrından sonra çok şey söylemem lazım. 1960'ta bu memlekete hizmet eden insanlarına dar ağacı layık görüldü.

28 Şubat'ta ne zamanki Adalet Partili milletvekilleri başörtülüler kızlarını Arabistan’a götürsünler dediği zaman biz uyandık. 28 Şubat bir milletin direnişidir” dedi.

"Bir şiir okudu diye Başbakanımızı hapse koyan bir zihniyet milletin gönlünde değildir ama bu hareket milletimizin gönlündedir” diyen Soylu, “1950-60 Türkiye'nin önemli bir sıçrama dönemiydi. Darbe Türkiye'nin sıçramasını engellenmiştir. Belki Sayın Başbakan AB ve Dünyada en etkin ülke olma noktasında çok zengin bir ülkenin Başbakanıdır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ARTIK MERKEZ SAĞIN HAKİMİYETİNDE OLMAYACAK"

1998'den sonra iktidara gelen AK Parti'nin hem demokratik hem de ekonomik sıçramayı gerçekleştirdiğini belirten Soylu, halkın 10 yıllık bir sıçrama daha beklediğini söyledi.

Soylu, "Sayın Başbakan beni bağışlasın Türkiye'de bir daha merkez sağ siyasi partilerin olduğu bir ülke olmayacak. Darbe sonrası siyaset sonra bekleyenleredir bu sözüm. Normalleşmiş, yarına ait kendini ifade etmiş bir AK Partinin içine gelmekten mutluyum. Esas evime geldim" diye konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı